Annonse
HjemForbrukerEtterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål mot Volkswagen etter dieselskandalen i 2015.

Til neste år starter saken det tyske forbrukerrådet Verbraucherzentrale Bundesverband (vzbv) har anlagt mot Volkswagen på vegne av brukere som er berørt av dieseljukset som ble avdekket i 2015. 

Gjennom det norske forbrukerrådet oppfordrer de nå norske Volkswagen-eiere som er berørt av dette til å kreve kompensasjon.

Dette gjelder 140.959 norske forbrukere, og frist for å melde seg på er satt til 31. desember.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Er du en av bileierne og ønsker å kreve kompensasjon av Volkswagen på grunn av dieselsaken så bør du klage innen nyttår. Vi har gjort det enklere for deg ved å oversette skjemaet, slik at du vet hva du må fylle inn, sier leder for forbrukerdialog Pia Cecilie Høst.

Lenker til skjemaer lenger ned.

Det norske forbrukerrådet er ikke en part i det tyske forbrukersøksmålet, ettersom de tilbake i 2015 inngikk en avtale med den norske Volkswagen-importøren Møller Bil.

Forbrukerrådet kan derfor kun informere om selve rettsprosessen og besvare spørsmål om hvordan den vil foregå, mens de norske forbrukere selv må vurdere om de skal være med eller ikke.

‒ Først skal domstolen vurdere om Volkswagen har skyld, eller om det finnes et annet grunnlag for ansvar. Etter det vil vzbv på vegne av saksøkerne fremme et krav om kompensasjon for bilkjøperne, og så søker du individuelt om pengene, sier Høst.

En rekke modeller har vært utstyrt med Volkswagens dieselmotor EA 189 som det her er snakk om, deriblant populære biler som Volkswagen Golf og Passat, Audi A3, A4, Q3 og Q5, Skoda Octavia og Superb samt Seat Altea og Leon.

Er du usikker om din bil er blant disse kan du sjekke dette via en av lenkene litt lenger nede.

Saken vil starte opp i løpet av 2019 i en domstol i Braunschweig, og kan ta inntil 2 år.

Forbrukerrådet har oversatt skjemaet til norsk for veiledning, men det må fylles ut på tysk. Du trenger ingen advokathjelp og det er gratis å registrere deg. Selv om du har mottatt en programvare-oppdatering kan du fortsatt delta, og du trenger heller ikke legge fram noen beviser.

Det er heller ingen store konsekvenser om du taper.

— I denne saken er det ingen ekstrakostnader om det blir vinn eller tap, men dommen vil være bindende for alle som har deltatt. Det vil si at du ikke vil ha mulighet til å saksøke Volkswagen for samme feil igjen i framtiden, understreker lederen.

Link til klageskjema med norsk oversettelse

Her kan du sjekke om bilen din er berørt

Du må registrere deg på tysk hos Det føderale justiskontoret i Tyskland

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse