Annonse
Hjem Ikoner og legender Er dette tidenes beste britiske bil?

Er dette tidenes beste britiske bil?

Den er et ikon, Jaguar E-Type, sexy, vakker og forførerisk som den er. Men er den det beste som har kommet fra de britiske øyene? Ja – mener veldig mange.

Det er vanskelig å være uenig når man ser de smekre linjene på den over 50 år gamle modellen. Og sa vi at selveste Enzo Ferrari, ja, han bak den steilende hingsten, mente at dette var den vakreste bilen han hadde sett da den kom i 1961? Hvem tør å være uenig med han?

Nevnte vi at den er et ekte kunstverk? Ja, som en av få biler kan den nemlig beskues på Museum of Modern Art i New York. I 1996 bestemte de at en blå E-Type skulle stilles permanent ut, som den andre bilen noensinne etter en Cisitalia 202 GT 1946-modell (også den med smekre linjer).

Og som vi vet, det som var pent i gamle dager, er pent i dag. Spesielt når det kommer til biler.

E-Type skulle egentlig aldri bli allemannseie. Modellen ble utviklet for racing, men heldigvis skjønte sjefene hvilket gull de satt på. Dermed laget de en to seters grand tourer som tok pusten av de fleste.

Saken fortsetter under Annonsen

Blant de som ble i åndenød var Steve McQueen, George Best, Sir Jackie Stewart, Brigitte Bardot og Frank Sinatra, som alle forelsket seg i E-Typen.

I London foregår det nå en messe som heter “Classic & Sportscar”. Der har besøkende stemt fram E-Type som tidenes beste britiske bil. Men andre har gått lenger. Den engelske avisen Daily Telegraph hadde i 2008 en avstemming rundt verdens fineste bil. E-Type vant med fire så mange stemmer som nummer to på lista.

Dette (kåringen i Classic & Sportscar) er en fantastisk utmerkelse for en av Jaguars mest kjente modeller som er bygd, og generasjoner har hatt glede av den. At den har fått flest stemmer i en åpen global avstemning er en bekreftelse på statusen som en av de mest ikoniske sportsbilene i verden, og nå – offisielt – den beste britiske bilen noensinne, sier John Edwards i Jaguar.

Andre modeller som nådde finalefeltet i kåringen var blant annet McLaren F1, Mini, Bentley Speed Six, Rolls-Royce Silver Ghost, den originale Range Rover og Jaguar XKSS.

E-Type ble pensjonert i 1975, men blir aldri glemt. Ikoniske modeller blir aldri det.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker