Hjem / Nyheter / Episk duell mellom Fords muskelbiler

Episk duell mellom Fords muskelbiler

Ford Performance er navnet på gruppen med modeller som har litt ekstra ytelse, og finnes i åtte forskjellige modeller. De har nå gjort opp seg imellom en gang for alle.

Ford er best kjent her i Europa for modeller som Fiesta, Focus og Mondeo, men de som følger litt ekstra med vet at det også finnes andre modeller i familien. Sportslige modeller som Mustang og Ford GT.

Annonse

Og det finnes også noen mer trimmede varianter av de vanlige bilene også. Som den nååværende Fiesta ST med 182 hestekrefter, den nye Fiesta ST med 200 hestekrefter og Focus RS med 350 hester.

Og for å ikke snakke om pick-up’en F-150 som heter Raptor. Den har ikke mindre enn 450 hestekrefter, og vi snakker altså om USA-variantene her.

Men disse fikk altså kjørt som mot de mer sportslige storebrødrene i et løp på den 5,34 kilometer lange Motorland utenfor Barcelona i en episk Performance-duell.

For dit hadde Ford også tatt den nye Mustang GT med 450 hestekrefter, Mustang GT350R med 526 hestekrefter, Ford GT (landeveisvarianten) med 655 hestekrefter og racingvarianten til Ford GT som har et ukjent antall hestekrefter.

Gjennom noen testrunder i forkant fant de ut hvor mye forsprang hver av bilene skulle ha for å gjøre det jevnest mulig, og deretter var det bare å sette i gang.

Annonse

‒ Det var ellevilt. Åtte førere får hver sin bil og så er det bare å trykke gassen i bånn. Alt kunne skje, og det gjorde det nesten også. Det var også stort å være en av de første til å kjøre den nye Fiesta ST, en av verdens mest populære biler. Og den oppførte seg som en drøm, sier Harry Tincknell.

Og som vi kan se av videoene betydde det mye for samtlige førere, som gir sitt ytterste for å vinne den ultimate Ford-duellen.

Men som i idrett generelt kan det kun være en vinner.

Så hvem gjetter du på? (svaret i videoen øverst)

Følg bil24.no på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Dette er faktisk en Harley-Davidson. (Alle foto: HD)

Ja, dette er faktisk en Harley!

Se for deg en skjeggete tøffing med skinnvest, halvhjelm og et iltert blikk komme kjørende …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *