Annonse
Hjem Nyheter En SUV på steroider

En SUV på steroider

ABT har for første gang kastet seg over en Lamborghini, og det er SUV-modellen Urus som har fått mer muskler.

Familieselskapet ABT Sportsline er intet mindre enn et offisielt tuningsselskap til Volkswagen-gruppen, og har lang erfaring med å gjøre biler fra spesielt fra Audi sprekere ‒ både i ytelse og design.

De trimmer selvsagt også biler fra andre merker, både fra Volkswagen og Skoda, og de har til og med kastet seg over Seats Cupra-merke.

Men det finnes unntak, og et merke som hører hjemme i den store Volkswagen-gruppen som ikke har fått ABT-behandlingen er Lamborghini.

Nå er jo slike i utgangspunktet hissige nok, og man skal jo helst ikke kødde altfor mye med det som i utgangspunktet er superbiler.

Saken fortsetter under Annonsen

Men det er faktisk mer enn kun supersportsbiler i Lambo-familien, for de har også en super-SUV kalt Urus i utvalget.

Dette er en ekstrem SUV utstyrt med en V8 twinturbo aluminiumsmotor som yter 650 hestekrefter, og maks dreiemoment er på 850 Nm. Det hele er koblet sammen med en 8-trinns automatkasse.

Beistet veier 2.200 kilo, og vekt-til-kraft-forholdet blir dermed 3,38 kilo per hk ‒ ganske så drøyt for en diger SUV.

Ekstreme greier, men noen mener fortsatt at det er litt for daft.

Tidligere har vi skrevet om det tyske tuningsselskapet Manhart som gikk løs på modellen, og ut av det hele kom det et beist uten like med 770 hestekrefter. Les mer om den bilen i en av lenkene nederst.

Så ekstrem er ikke ABT Sportline, som jo i utgangspunktet tilbyr sportslige sett som skal gjøre bilene til en kombinasjon av en hverdagsbil og baneracer ‒ og ikke utelukkende racere.

Og ja, garantien er fortsatt intakt med ABT-settet.

Men det blir selvsagt mer i krutt i tønna også for en ABT-Urus, mer spesifikk 710 hestekrefter og 910 Nm.

Det gjør SUV-modellen omtrent like rask som den nye Porsche Carrera S, og 0-100 km/t går fra originalt 3,6 sekunder og ned til 3,4 sekunder med ABT-pakken. Toppfarten er grei nok til å være en SUV, for faktisk bikker denne til og med 300 km/t-grensen.

Hvor ekstremt dette egentlig er kan vi sammenligne med en ekte legende fra 1980-tallet, Lamborghini Countach LP400S V12. Sportsbilen som ingen andre biler kom nær bød på 375 hestekrefter, mens ABT-Urus nesten har dobbelt som mange hestekrefter å by på.

Det hadde ingen forutsett da de klistret opp plakatene på veggene av den svært så linjelekre sportsbilen for over 30 år siden.

Nå er det kanskje Urus som er på veggene, og vi tar gjerne flere blikk på ABT-modellen med 710 hk.

Her er flere bilder av ABT Lamborghini Urus:

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,830FansLik
65FølgereFølg
80FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker