Annonse
Hjem Nyheter En superspesiell Bentley

En superspesiell Bentley

Bentley i seg selv er spesielle biler, men det stopper dem ikke til å komme med spesialmodeller. Se video.

Når britiske «gentlemans» skal ut og kjøpe bil, er det to merker de først vurderer ‒ Bentley og Rolls-Royce.

Dette er merkene som britiske rikfolk, direktører og kjendiser simpelthen elsker, og velger de Bentley er det først og fremst modellen Mulsanne ‒ den ultimate luksusvognen.

Andre Bentley’er som SUV’en Bentayga og den sportslige Continental GT tiltrekker seg blant annet idrettsstjerner og kjente musikere med kanskje litt for mye cash, men noe skal jo pengene brukes på.

Totalt sett holder det derimot ikke til å gjøre Bentley til et pluss-foretak.

Saken fortsetter under Annonsen

Første kvartal i 2018 gikk merket faktisk med 400 millioner kroner i underskudd, først og fremst på grunn av at den nye Conintental GT ble forsinket. Det er kanskje greit at de er eid av Volkswagen, som lar de holde på med sitt.

Og det har de gjort i 99 år nå.

Som en liten oppvarmning til 100-årsjubileet har britene snekret sammen en spesiell modell de har kalt Mulsanne W.O. Edition by Mulliner. W.O. hinter til grunnleggerens navn, Walter Owen Bentley, som startet selskapet i London i 1919, mens selskapet H.J. Mulliner bygde om biler fra Bentley og Rolls-Royce.

Bentley kommer, naturligvis, med eksakt 100 eksemplarer av spesialmodellen, og de har gjort en morsom vri med Mulsanne W.O.

Herr W.O. Bentley designet naturligvis biler, og den aller siste modellen han sto bak i 1930 kjørte han også selv. Det var intet mindre enn en Bentley 8-liter(!), og dette er ansett som en av de mest historiske modellene til Bentley.

Veivakselen på den modellen var selvsagt svær den og, så kutter man den opp får man mange deler. Og nettopp det har Bentley gjort. Og dette med veivakselen som satt på den personlige bilen til W.O., så det er historisk sus over de delene.

Delene har nå blitt til historisk kunst, og i hver av de 100 Mulsanne W.O. er det montert inn en liten del av veivakselen som kan sees i det opplyste «cocktail-skapet».

På innsiden er det også en rekke ting som inspirert av 1930-tallet, og det er en rekke detaljer som avslører at dette er en hyllestmodell til grunnleggeren.

Her er en video av spesialmodellen, og se også mange bilder litt lenger ned:

Alt er selvsagt laget for hånd, og det er kun brukt de beste materialene som er å oppdrive. Det er tross alt en Bentley fra øverste hylle dette her.

Mulsanne W.O. er den første av spesialmodeller vi kan forvente oss i året som kommer. Den britiske produsenten innledet nemlig 100-årsfeiringen 10. juli, og en bedre start er det vel knapt mulig å få.

Her har du Mulsanne W.O. Edtion og den historiske Bentley 8-liter:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,793FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker