Hjem / Nyheter / En skikkelig svart Maserati
Dette er en skikkelig svart Maserati. (Alle foto: Maserati)
Dette er en skikkelig svart Maserati. (Alle foto: Maserati)

En skikkelig svart Maserati

Smak på fargen «Nero Ribelle». Det høres opprørsk ut gjør det ikke? Og det er absolutt den svarte Maserati Ghibli.

Om du slår ordene Nero Ribelle inn i Googles oversetter så spytter den ut følgende oversettelse: Svart Rebell. Den fargen har den nyeste spesialutgaven til Maserati Ghibli fått.

Annonse

Nå begynner Ghibli å trekke på årene, men skjønnhet kjenner som kjent ingen alder. Derfor har Maserati holdt liv i modellen med stadige nye spesialversjoner, og vi har sett blant annet sett luksusversjonen GranLusso og sportsversjon GranSport i tillegg til de fire hovedmodellene.

Modellen Ghibli i seg selv er langt fra ny. Den første kom helt tilbake i 1966, og ble produsert til 1973. Den andre ble presentert i 1992, før den forsvant nok en gang i 1997. Den nåværende modellen kom i 2013, og har altså rundet 5 år.

Og da er det på tide med en ny spesialutgave, og denne gang slår de til med en skikkelig svart variant. Det lyser nesten mørke av den nye spesialutgaven kalt Ghibli Ribelle, og det kan vi takke de metalliske tonene fra fargen Nero Ribelle for. Det hele forsterkes av noen svarte felger, og det er nesten som det utstråler noe skummelt og grøssende av denne. Det er helt klart noe opprørsk med utseende til Ghibli Ribelle.

På innsiden er den også svart, men heldigvis ikke helsvart. Både dashbordet og setene har fått en rød/svart-kombinasjon, mens dørpanelene og midtkonsollen er svart med en slags pianolakk-finish. Det fungerer stort seg veldig godt, men de svarte sidestøttene på setene er vi litt usikre på. Det ser bare litt rart ut, men det er muligens bare vi som ikke får det helt til å stemme.

Annonse

Slik ser den ut innvendig:

På motorsiden bør det derimot ikke være noe som helst å klage på. Maserati er eid av Fiat Chrysler-gruppen, og disse eier også Ferrari indirekte. Og det er den steilende hesten som har sørget for motorene til Ghibli, så disse kommer fra den øverste hyllen.

Maserati tilbyr tre alternativer, en diesel og to bensin. Det er en V6 turbodiesel på 275 hestekrefter, og to V6 twinturbo bensinvarianter på 350- og 430 hestekrefter. Motorene er designet av Maserati Powertrain, men satt sammen av Ferrari på Maranello-fabrikken.

Ghibli Ribelle er altså en spesialversjon, og Maserati har satt et tak på 200 biler. Det er også mulig å få denne med en Ribelle Plus-pakke, noe som byr på enda mer luksus. Den pakken tilbyr blant annet enda mørkere vinduer og mer lydisolering, større lydanlegg og et soltak.

Om du kan tenke deg en skikkelig rebell av en Maserati er det mulig å bestille den i oktober.

Husk i så fall svarte solbriller!

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Kanskje kan du ønske deg en slik til julegave neste år? (Alle foto: Honda)

Her er ATV som måker snøen for deg

Honda utvikler en selvkjørende ATV som blant annet kan rydde snøen for deg. Se video. …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *