Annonse
Hjem Nyheter En pansret XC90 som veier 4,5 tonn

En pansret XC90 som veier 4,5 tonn

Volvo understreker ofte hvor sikre bilene deres er, og det kan de med rette si om den 4,5 tonn tunge XC90-versjonen.

I 1929 leverte Volvo sin aller første spesialmodell i form av en politibil, og siden har de rullet ut ganske så mange forskjellige spesialbiler i diverse kategorier.

Og nå har den en usedvanlig solid spesialmodell på gang ‒ det er bombesikkert.

XC90 Armoured er som navnet sier pansret, og er ikke bare skuddsikker ‒ den skal også stå imot eksplosiver. Den har fått en såkalt pansret VPAM-ranking på VR8, uten at det sier oss veldig mye.

Bilen ser kanskje ut som en vanlig XC90, men den har lagt på seg 10 mm med stålplater og har opptil 50 mm tykke vinduer.  

Saken fortsetter under Annonsen

Dette har ført til at basisversjonen XC90 T6 AWD har lagt på seg rundt 1.400 kilo, og veier nå 4.490 kilo inkludert fem personer.

Det er et tysk selskap kalt Trasco Bremen som står for selve pansringen, og den ekstra vekta har også ført til at både opphenget og bremsene på disse XC90-modellene har blitt erstattet med sterkere utgaver.

Svenskene hevder at de stadig får forespørsler om slike biler, og ba Trasco om å hjelp til å lage slike spesialversjoner for to år siden.

Volvo tilpasser hver enkelt bil etter kundens behov, og som bildene nederst i saken avslører kommer Armoured både med en nødutgang bak det midtre baksetet og et brannslokningssystem i motorrommet.

Volvo på sin side vil ikke røpe detaljer rundt panserbilen, og det er kanskje like greit.

Det er nå mulig å bestille seg en slik granatsikker bil, og de første kundeleveringene starter allerede mot slutten av året.  

Vi snakker her om en såkalt tung pansret bil som de aller viktigste VIP’ene kan fraktes rundt i, men Volvo tilbyr også en lett pansret utgave til de som kun trenger litt beskyttelse.

Slike biler utvikles ut fra XC60 T6 AWD Inscription og XC90 T6 AWD Inscription, og disse er altså skuddsikre og gir litt mer beskyttelse enn vanlige biler. Det kan sikkert være greit om man kjører i skumle områder for eksempel i Latin-Amerika, som sammen med Europa er de to hovedmarkedene for disse bilene.

De lettere modellene ligger litt bak skjemaet til den tunge Armoured, og er ikke klar for levering før under første halvdel av 2020.

Her er flere biler av XC90 Armoured:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,778FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker