Annonse
Hjem Nyheter En Mercedes G 63 med 700 hk

En Mercedes G 63 med 700 hk

Tuningselskapet Brabus har kastet seg over Mercedes G 63, og resultatet er nok en gang oppsiktsvekkende.

Brabus er spesialister på å bygge om biler fra Mercedes og Smart, og nylig kastet de seg over en Mercedes-AMG GLC 63 S og ga den blant annet 600 hestekrefter.

Nå har tiden kommet til en Geländewagen, nærmere bestemt verstingen AMG G 63. Den er litt av en villbajas i original drakt med sin V8 twintubo på 585 hestekrefter og 0-100 km/t på solide 4,5 sekunder. Men det holder ikke for Brabus. Faktisk ikke i nærheten.

De har allerede utviklet et effektsystem som de kaller B40-700 som er tilgjengelig til AMG E 63 og S 63, og dette systemet er modifisert til G 63. Dermed får motoren 115 ekstra hestekrefter, og totalt blir det 700 hestekrefter på så lavt som 6.100 omdreininger. Dreiemomentet lar seg også høre, det ligger på 950 Nm mellom 2.500 og 3.500 r/min.

Saken fortsetter under Annonsen

I tillegg sørger kombinasjonen 9-trinns Speedshift TCT girkasse og permanent firehjulsdrift til at denne rører på seg som en sportsbil ‒ og ikke som en terrengbil. Så flytt deg unna herr elg, her kommer en ny skogens konge!

Som prikken over i’en lar Brabus deg gire manuelt som om du er i en formel 1-bil. De har nemlig kastet ut det originale rattet, og satt på et multifunksjonelt ratt med girhendler i aluminium bak rattet.

0-100 km/t fyker dermed unna på 4,3 sekunder, mens toppfarten er elektronisk begrenset til 240 km/t. Vi tør ikke en gang å tenke på hvordan denne doningen er å kjøre i en slik hastighet.

Den går altså som en villmann, og ser jaggu ut som en også.

Brabus har kalt sin versjon for Brabus 700 Widestar, og det er ikke tilfeldig. Denne er virkelig bredbeint.

Designerne har bygd ut hjulbuene hele 10 centimeter, og blant annet gitt den en ny front- og bakstøtfanger. De har også satt på noen ville felger, som kan fås fra 20- til 23 tommer.

Noe annet man raskt legger merke til er LED-lykter på taket, og det skal absolutt ikke stå på lysene i en Brabus 700 Widestar. Om føreren skrur på langlysene vil dermed 2 x 12 LED-lys tennes, og du bør kunne spotte et ekorn på flere hundre meters avstand selv midt på natta.

De har selvsagt kastet seg over innsiden også, og i tillegg til en mengde farger er det pustende og veldig myke Mastik-læret og Alcantara brukt i stort omfang.

Dette er altså en skikkelig luksusdoning, terrengbil og sportsbil. Så hva er prisen? Vel, en Brabus 700 er oppgitt til drøye 2,5 millioner kjøpt fra Brabus, så da har du iallfall en pekepinn.

Brabus viser den kommende modellen fram under Monaco Yacht Show 2018, og de som er der spør vel neppe om prisen. De lurer nok heller på når den er leveringsklar.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker