Annonse
HjemNyheterEn M5 sladdet sammenhengende i åtte timer

En M5 sladdet sammenhengende i åtte timer

Om du har tenkt å skrive deg inn i Guinness rekordbok for lengste drift (sladd) med bil bør du beregne en hel arbeidsdag på jobben. En M5 driftet nemlig i åtte timer i strekk.

Ikke bare en, men to verdensrekorder. Det kunne BMW innkassere 11. desember i fjor etter noe som etter alle solemerker må ha vært en lang dag på jobben.

Mannen bak det hele var naturligvis kjøreinstruktør for BMW i USA, Johan Schwartz. Selvfølgelig ettersom han satte verdensrekord for lengste drift så langt tilbake som i 2013. Den gang klarte han å holde en original M5 i drift i 82,5 kilometer på en bane rundt BMWs testsenter i South Carolina.

Den rekorden ble slått allerede samme år og nok en gang året etter.

Så med en helt ny generasjon M5 på plass var det også på tide å ta tilbake rekorden. Nå måtte BMW også ha en partner ettersom tanken ville gå tom mange ganger om det gikk som de planla. Så et selskap som heter Detroit Speed fikk oppgaven med å løse utfordringen med å komme opp med en løsning som lot de fylle opp tanken underveis uten å stoppe.

Saken fortsetter under Annonsen

Løsningen var å komme opp med et system som ligner på det vi for eksempel ser i formel 1, hvor man skyver pumpen inn i tankåpningen og slangen fester seg.

Det fungerte perfekt.

Og Schwartz knuste da også sin gamle bestenotering, og satte ny verdensrekord med en sammenhengende drift på utrolige 374 kilometer. Se for deg at du sladder hele veien fra Oslo til Kristiansand. Da må du sladde videre i ytterligere fem mil for å matche den nye rekorden, som også gruset den tidligere rekorden med hele 230 kilometer.

Det hele tok altså åtte timer ‒ en hel arbeidsdag.

‒ Vi ville sette lista så høyt som mulig, derfor fant vi opp en løsning for å fylle tanken underveis uten å måtte stoppe. Det fungerte perfekt, og M5’en utførte oppgaven uten problemer. Det var en ubetinget suksess, sier Schwarts.

Hele fem ganger måtte tanken fylles opp underveis, og det ble gjort ved at en annen M5 (forrige generasjon) driftet ved siden av Schwarts mens de koblet slangen på.

‒ Selv om vi trente på dette flere ganger før selve Guinness’ rekordforsøk var det svært små feilmarginer, sier mannen som hadde ansvaret for fyllingen, Detroit Speeds Matt Butts.

Men den rekorden var ikke nok for BMW. De satte også ny verdensrekord for tvilling-drift. Sammen med mannen som driftet ved siden av Schwarts når de fylte opp tanken, kjøreinstruktør Matt Mullins, klarte de to å drifte sammen én time og 79,2 kilometer. Det er også ny rekord.

Se hvordan de satte verdensrekorder i videoen helt øverst i saken. Det er noen nervepirrende øyeblikk når de etterfyller drivstoff, og bilene er faktisk borti hverandre ved en anledning.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse