Annonse
HjemNyheterEn luksus-yacht fra Lexus

En luksus-yacht fra Lexus

Lexus gjør som flere andre av de luksuriøse bilmerkene og forflytter seg også til det våte elementet.

På 1980-tallet bestemte Toyota seg for å ta steget inn i det mer luksuriøse bilmarkedet, og begynte å utvikle en bil som fikk kodenavnet F1. Dette refererte ikke til formel 1 som man kanskje kan tro, men til Flagship One ‒ det første flaggskipet.

Dette skjedde i 1983, men veien framover var kronglete og årene gikk, men sluttresultatet ble da også imponerende.

Da de endelig hadde bilen ferdig i 1989 hadde den for lengst vokst ut av Toyota-merket, og de valgte å kalle den for Lexus LS ‒ den aller første premium-bilen fra Toyota.

Navnet Lexus kan også misforståes slik som F1. Mange tror nok Lexus er en omskrivning av Luxus ‒ luksus. Men slik er det ikke.

Saken fortsetter under Annonsen

Et amerikansk selskap fikk jobben med å komme opp med navn, og hadde ikke færre enn 219 på blokka. Navnet Alexis stakk seg raskt ut, men dette var på tiden da TV-serien Dynastiet var helt på høyden av sin popularitet. En av de viktigste karakterene der het Alexis Carrington (spilt av Joan Collins), og en bil kunne dermed ikke hete dette. Dette løste de ved dette med å skrive om navnet til Lexus, som jo også blir forbundet med luksus.

Merket har for lengst vokst seg ut av bilverden, og nå har de inntatt idrettsverden, de har restauranter, de driver med design og annen kultur, og de er involvert i filmverden.

Jakten på nye markeder har også ført de ut i det våte elementet. Faktisk skjedde det allerede i 1997, og deretter produserte de båter under Toyota Marine.

Men ingenting kan sammenlignes med hva de nå har på gang, Lexus LY 650 ‒ en skikkelig luksus-yacht.

Hadde vi ikke visst at dette var Lexus hadde vi ikke gjettet det, men ettersom vi jo vet det er det mulig å spotte det nye L-designet til Lexus også på LY 650.

Yachten følger Lexus Sport Yacht Concept som de kom med i fjor, og oppmuntret av den strålende mottakelsen den fikk ønsket konserndirektør Shigeki Tomoyama å levere en «drømmelignende visjon av den luksuriøse livsstilen, hvor en Lexus-yacht gjør det mulig å ta Lexus’ mobilitet ut på vannet».

Slik så fjorårets konsept ut:

Men nå har de altså designet en skikkelig yacht som er bygd av Marquis-Larson Boat Group.

Flere av detaljene rundt 42-foteren har også fulgt med til 65-foteren, som i meter strekker seg 19,96 meter i lengden og 5,72 meter i bredden (19 fot).

Det er ikke så veldig mye mer vi kan si om båten, som skal være leveringsklar fra 2. halvår av 2019. Men vi har noen bilder.

Og de viser at Lexus absolutt ikke har tatt seg vann over hodet.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse