Annonse
Hjem Elbiler Knøttliten elektrisk Toyota innleder elbilsatsingen

Knøttliten elektrisk Toyota innleder elbilsatsingen

Det gjelder å starte i det små. Det gjør Toyota når de innleder elbilsatsingen med en ultrakompakt bybil som skal lanseres neste år.

De som husker godt minnes diskusjonen som fulgte da Buddy inntok de norske veiene.

Den var faktisk så kompakt at den ble typegodkjent som motorsykkel, og det ble kranglet om bilene kunne parkere på tvers i gateparkeringene og tverrstilt på parkeringsplassene.

Det ordnet seg etter hvert, som det jo heldigvis ofte gjør.

Elektriske Buddy var en mikrobil som målte 2,44 meter i lengden, 1,43 meter i bredden og 1,44 meter i høyden, og de hadde faktisk klart å presse tre seter inn i bilen.

Saken fortsetter under Annonsen

Akkurat det har ikke Toyota tatt sjansen på når de nå «kopierer» Buddy med sin egen ultrakompakte elektriske urbane framkomstmiddel.

Den foreløpig navnløse modellen kryper som Buddy under 2,5 meter i lengden med små 10 mm, og er 1,29 meter bred og 1,55 meter høy.

Toyota har like godt laget to forskjellige versjoner av denne, en til personlig bruk og en for forretningsfolk (den svarte her):

På innsiden har Toyota nøyd seg med to seter, og toppfarten viser at denne kanskje heller bør kalles for en mopedbil ‒ den er nemlig satt til 60 km/t.

Toyota starter altså i det små, og det gjelder absolutt også både rekkevidde og ladetid.

Elbilen har nemlig en rekkevidde på 100 kilometer, mens ladingen via 200 volt bruker 5 timer.

Verdens mestselgende bilprodusent skal vise denne fram under det kommende Tokyo Motor Show, og den skal gi oss et glimt av den neste generasjon med mobilitetsløsninger som Toyota har på trappene. Dette inkluderer elektriske kjøretøy som både stående og sittende trehjulinger, samt en annen ultrakompakt elbil kalt i-Road.

Her er en video som viser litt av dette, og se bildeserien helt nederst for flere eksempler.

Elbilen er først og fremst ment for eldre, de med ferskt sertifikat og forretningsfolk som kun trenger å forflytte seg over korte distanser inn i bysentrum.

Toyota samarbeider for tiden med over 100 store selskaper og myndigheter for å komme opp med løsninger rundt urban trafikk, og har allerede vist fram en rekke elektrisk og selvkjørende kjøretøy av diverse størrelser.

Den lille bybilen blir altså den første elbilen Toyota kommer med, og Lexus følger også opp under Tokyo Motor Show med å vise fram sitt elektriske konsept.

Verken Toyota eller Lexus har ikke avslørt noen detaljer rundt den elektriske Lexus-modellen, men det er ventet at også denne hører hjemme i det kompakte segmentet ‒ dog langt større enn den Toyota selv viser fram.

Her er bilder av noe av det Toyota planlegger innen det urbane trafikken i årene som kommer, inkludert den lille elbilen:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker