Annonse
Hjem Nyheter En golfkule og ni andre rariteter

En golfkule og ni andre rariteter

Noen ganger finner smarte produsenter på nye ting å inkludere i bilene, og nå er de 10 største favorittene kåret.

Vanligvis finner vi det samme i stort sett alle vanlige biler, som for eksempel koppholdere og lommer i dørene. Men det er heldigvis unntak.

Engelske CitNOW, som blant annet produserer videoer for folk og forhandlere som skal selge biler, har også oppdaget dette.

De syntes det var så spennende at de like godt kjørte en undersøkelse, og har dermed kommet opp med en topp-10-liste over spesielle ting som bileierne har satt størst pris på.

Vi har allerede røpet eneren. Golfballen på toppen av girstangen.

Saken fortsetter under Annonsen

Og da er den vel kanskje innlysende hvilken modell som hadde en slik girkule. Ja, nettopp, Volkswagen Golf.

Her er listen over de ti bilene, og hva de hadde for noe spesielt.

  1. Volkswagen Golf GTI ‒ golfball (19,9 prosent av stemmene)

Golf GTI er en av de mest ikoniske bilene som finnes, og ble enda mer spesiell da de satte på en girkule som ser ut som en golfball. En slik girkule har GTI vært utstyrt med i mange år, og er selvsagt et «must» for Golf GTI-fansen.

  1. Volkswagen Boble ‒ vase (14,6)

For mer enn 50 år har boblene vært utstyrt med en vase, noe mange har satt stor pris på opp gjennom årene. Eierne kunne enkelt sette friske opp bilen med en vakker og fargerik blomst, eller bruke plassen til andre ting ‒ som for eksempel å oppbevare handlelista.

  1. Opel Corsa ‒ Flexfit sykkelstativ (12,4)

Sykkelstativ kan være dyre, og ikke minst vanskelige å montere bak på bilen. Opel kom med en smart løsning på denne utfordring i Corsa. Det var bare å løfte en hendel, og stativet poppet fram. Dermed var det bare å dra det ut, låse det, og montere på de ekstra lysene som fulgte med. 12,4 prosent av de mange tusen som stemte hadde denne som favoritt.

  1. Skoda ‒ integrert paraply (10,1)

Hadde bergenserne visst om dette hadde Skoda vært Vestlandets mest solgte bil. Skodas skjulte paraply befinner seg i døra, og så fremt du ikke glemmer den på caféen blir du aldri våt på tur med en Skoda ‒ selv i Bergen.

  1. Mini ‒ innvendig lys (9,8)

Lyst til å gjøre Mini’en om til et rullende diskotek? Vel, det er fullt mulig. Men lysstriper gjennom hele kupéen kan du lage egne lysshow i bilen. Teknologien lyser også opp en Mini-logo på gulvet når døren åpnes. Kult!

  1. Honda ‒ magiske seter (9,7)

Honda rullet ut sine magiske seter tidlig på 2000-tallet, og var et av høydepunktene i Jazz før de kom i Civic. Magien besto i at det var mulig å ta opp baksetene, og på den måten åpnet det seg et stort rom med mye takhøyde. Hadde Bobla en rose i dashbordet, kunne Civic’en ha en svær potteplante der bak. Ikke like elegant, men likevel mulig.

  1. Mini ‒ Openometer (9,4)

Været på de britiske øyene er like uforutsigbar som i Norge, og å kjøre en toppløs bil kan være utfordrende. Denne lille greia ble dermed stemt inn på topplisten. For det gjelder å ha kontroll på hvor lenge man egentlig har kjørt med taket nedslått. For Mini-eierne er ikke dette et problem. Openometer måler tiden taket er nede.

  1. Nissan ‒ poseholderen (7,5)

Utfordrende kan det også være å frakte «take away» med seg i bilen. Så hvordan unngå at bilen blir full av saus og annet søl? Jo, Nissan introduserte løsningen med Almera i 1996. En krok som du kunne henge handleposen på, og som ikke sølte ut halve innholdet når du banket litt for fort over hullet i veibanen. Dagens biler har stort slett slike kroker i bagasjerommet.

  1. Renault ‒ bagasjerenne (4,1)

Hva er en bagasjerenne? Vel, vi vet ikke om det er et ord en gang, men løsningen til Renault var iallfall smart om bilen bak hadde parkert litt vel nært. Det var mulig å kun åpne den nederste delen av bagasjelokket, og dermed ble det en slags renne hvor det var mulig å laste inn ting enkelt også i trange situasjoner.

  1. DS 3 ‒ integrert parfymedispenser (2,6)

Franskmennene skal lukte godt, så Citroën plassert like godt en parfymedispenser i bilen. Dette var en liten boks med et vribart lokk, slik at det var mulig å styre hvor intenst det skulle lukte i bilen. Litt mer avansert enn de duftetrærne vi andre måtte ta til takke med.

Det var altså de noe spesielle og morsomme løsninger som knep de ti øverste plassene, og slike «skjulte» løsninger kan faktisk hjelpe til å selge en bruktbil.

‒ Golfballen kan være utslagsgivende for at noen kjøper en Golf GTI framfor en rival, sier Ollie Parsons hos CitNOW.

‒ Alle slike hemmeligheter vil glede en som har kjøpt en bil og som oppdager at de har fått mer enn forventet, legger han til.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,645FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker