Annonse
Hjem Elbiler En framtidsbil som inneholder en fisk!

En framtidsbil som inneholder en fisk!

Nissan har vist fram en framtids-SUV. Og den har ‒ av alle ting ‒ en digital fisk!

Bilprodusentene har knapt tid til å sove for tiden, for utviklingen går lynraskt og det går knapt en uke uten at noen viser oss noe nytt.

Så kampen om oppmerksomhet har dermed også økt. Så hva skal til for å få litt blest? Hva med en digital fisk?

Nissan har vist fram sitt siste verk, en futurisk SUV med noen veldig markerte trekk. Den har også fått et moderne navn, Xmotion. Og nei, du uttaler det ikke «X motion», men «crossmotion». X’en er altså et kryss, og ikke en bokstav. Smart og komplisert på samme tid.

Modellen vises fram på NAIAS i Detroit, og er en crossover SUV med seks seter fordelt på tre rader. Hjulavstanden er dratt ut til sitt ytterste, og dermed har plassen på innsiden økt.

Saken fortsetter under Annonsen

Og selv om dette er en interessant bil sett utenfor med blant annet dører som åpner seg hver sin vei, er det innsiden som virkelig viser vei.

Der finner vi nemlig sju digitale skjermer som er mer eller mindre koblet sammen med et japansk landskap. I dørken renner en digital elv, mens midtkonsollen fungerer som en slags bru, eller skal vi si laksetrapp? For alle skikkelig elver må som kjent ha fisk. Så Nissan har puttet inn en koi som svømmer fram og tilbake rundt i bilen, og tar seg elegant fra konsollen og opp til dashbordet.

Koien er faktisk den virtuelle assistenten, og den kan gjøre ting som belysning, musikk og navigasjon, og assistenten vil selvsagt hjelpe til når bilen er satt over i selvkjørende modus.

De har delt kupéen i to med et trepanel som strekker seg gjennom hele kupéen, og Nissan har også puttet inn tre i dashbordet laget ved bruk av japanske teknikker. Og setene. Ja, de er faktisk formet som selveste Fuji, det ikoniske fjellet i Japan.

Det hele ser svært spesielt ut, og ganske kult.

Se selv:

Her forklarer noen av de som har satt sammen den spesielle bilen, og beklager at noe er på japansk. Men det er interessant å høre tankene bak de mange detaljene:

Nissan har fjernet speilene, og montert kameraer rundt hele bilen, og på innsiden er faktisk taket et slags digitalt speil.

Ting kan selvsagt kontrolleres via diverse metoder, også øyebevegelser.

Så dette er virkelig en framtidsbil. En japansk framtidsbil.

Men du klarer neppe å fange fisken.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker