Annonse
HjemNyheterEn av verdens mest solgte biler blir ny

En av verdens mest solgte biler blir ny

Få modeller kan vise til et salgstall som Volkswagen Passat, og til neste år kommer den en ny versjon.

For musikkinteresserte var 1973 et godt år. Brødrene Angus og Malcolm Young grunnlag supergruppa AC/DC, mens Pink Floyd ga ut sitt tidløse album «The Dark Side of the Moon». Siden etablerte begge seg som supergrupper.

For bilinteresse bød året også på et par viktige ting.

Det var året da oljekrisen slo over oss, og den norske regjeringen gikk så langt at de rett og slett innførte kjøreforbud i helgene mot slutten av året. En solid nesestyver der altså.

Saken fortsetter under Annonsen

Det positive var det rullet en helt ny modell av samlebåndet. En halvkombi med to eller fire dører og et stort bagasjerom som var kalt Volkswagen Passat.

Lengden var 4.190 mm, midt mellom dagens Polo og Golf, og plassen ble enda bedre da de lanserte stasjonsvognvarianten Passat Variant året etter.

Siden den gang har det nærmest gått slag-i-slag. 2. generasjonen kom i 1981, og vi er nå oppe i 8. generasjon som ble introdusert høsten 2014.

Mellom alt dette kom det stadig nye modellvarianter og ansiktsløftninger, så totalt har den blitt fornyet godt over 10 ganger siden 1973.

I dag har Passat vokst seg stor og måler 4.887 mm, og på veien har den fått med seg de nye teknologiske hjelpemidlene som har blitt introdusert. Den er altså en moderne 45-åring, og den finnes bokstavelig talt over hele verden.

For det er ikke mange som kan måle seg mot Passat når det kommer til rene salgstall, og den blir den aller første modellen i sitt segment som bikker 30 millioner produserte biler.

Det skal den neste versjonen av Passat sørge for, for igjen blir den ganske så ny. Volkswagen skal oppdatere drivverk, lys, assistenter og infotainment, samt sette inn et nytt nivå med nettbaserte tjenester.

Hva dette konkret innebærer har ikke Volkswagen avslørt, men den kommer både som sedan og stasjonsvogn og med en ny hybridløsning.

Her hjemme er Passat så langt i år den 15. mest solgte bil, og det ble i løpet av årets første 11 måneder registrert 2.496 Passater.

Det er altså en meget populær bil, men den er ikke den mest populære hos Volkswagen.

Da snakker vi om folkefavoritten Golf, som har rundet 35 millioner, mens Bobla står på 21,5 millioner som den tredje mest populære Volkswagen-modellen.

Toyota Corolla er for øvrig den aller mest solgte bilen i historien, og har bikket 40 millioner. Modellen har blitt skjøvet ut i den europeiske kulden av Auris de siste årene, men neste år returnerer den også hit igjen.

Og med ny Passat og et gjensyn med Corolla må vel 2019 bli et bra år?

Så får tiden vise om musikkindustrien også klarer å følge opp.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse