Annonse
Hjem Elbiler En app skal overbevise elbil-skeptikere

En app skal overbevise elbil-skeptikere

Mange er skeptisk til elbiler, og slik er det også i Norge. Men her har avgiftsfrie elbiler trumfet skepsisen, men andre land har ikke dette store insentivet. Så Jaguar har tenkt nytt.

Den britiske bilprodusenten har som kjent en elbil på gang, Jaguar I-Pace. Og de har stor tro på produktet, noe som kanskje ikke er så rart.

Elbilen har en rekkevidde som snuser på 500 km-grensen og en hurtiglader på 100 kW som fyller batteriet opp til 80 prosent på 40 minutter. Dette vil gi 384 kilometers rekkevidde, og dermed får man nærmere 100 kilometers rekkevidde i løpet av ti minutter med lading. Det er viktig for forbrukerne.

I-Pace har også en rekke andre egenskaper som bør være interessante.

Den er firehjulstrukket, har 400 hestekrefter, er en SUV-modell, kommer med en rekke førerassistenter og er full av ny teknologi.

Saken fortsetter under Annonsen

Og designet er helt klart i Jaguar-ånd.

Slik ser den ut:

Prisen er heller ikke avskrekkende, selv om den faktisk er 30.000 kroner dyrere i England sammenlignet med Norge. Jepp, helt sant! I Norge bikker den akkurat under 600.000 kroner, mens den koster nærmere 630.000 kroner inkludert insentiver i England.

Men den er fortsatt ikke i luksusklassen, så om vi ser pakken under ett bør potensialet til I-Pace være stort.

Så hvordan skal Jaguar overbevise britene og andre til å kjøpe en slik?

Jo, en app som skal sammenligne en virtuell I-Pace mot den bilen du kjører, og vise hvor lite slit det egentlig er å eie en slik bil.

En viktig del av dette er selvsagt kostandene, noe appen også kalkulerer. Og vi snakker ikke om cirka-tall her.

Appen Go I-Pace som foreløpig er tilgjengelig for Apples iOS samler nemlig inn data mens du er på farten, litt lik disse skrittellerne-appene som er så populære. Den forstår når du går eller sykler, og legger kun til grunn dataen som du har tilbakelagt i bilen.

Det er mulig å legge inn ting som drivstoffpriser og lignende, og den regner deretter ut hvor mange ganger du måtte ha ladet og hvor mye du hadde spart om du faktisk hadde kjørt en I-Pace.

Den er altså designet til å vise at livet kanskje ikke blir så komplisert av å kjøre en elbil, og ikke minst at du sparer penger på det.

Nå har de et poeng også. England er litt annerledes enn Norge med mye kortere avstander, og i gjennomsnitt kjører engelskmenn under 50 kilometer per tur. Med en rekkevidde på 480 kilometer betyr dette at bilen ikke trenger å lades før etter ni turer, og da blir jo ting ganske så mye enklere.

‒ Det er vanskelig å forstå hvordan en elbil passer inn i hverdagen. Go I-Pace gjør dette mulig ved å samle personlig data som viser hvordan en I-Pace kan fungere for dem ved å bruke reell informasjon. Jeg er sikker på at appen vil overraske mange rundt hvor mye de vil spare og hvor lite de må forandre på vanene sine, sier elbilekspert Robert Llewelyn.

Appen er allerede tilgjengelig i Storbritannia, og rulles nå ut globalt. Appen kommer også til Android i nær framtid.

Du er kanskje nysgjerrig på å se appen? Eksperten Llewelyn har ikke bare meninger om temaet, men han har også testet appen. Sjekk det ut her:

https://youtu.be/paXnB5JiYng

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,793FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker