Annonse
Hjem Nyheter En 900 hk Mustang driftet hele Nordschleife

En 900 hk Mustang driftet hele Nordschleife

Å drifte er strengt forbudt på verdens mest ikoniske racerbane, Nordschleife. Det brydde Vaughn Gitten Jr seg svært lite om. Se den ville videoen.

Nürburgring Nordschleife er en 20,6 kilometer lang enveiskjørt vei i Tyskland, og strekningen snirkler seg rundt en skog med en drøss med vanskelige partier. Den legendariske racerføreren Jackie Stewart døpte banen like godt «det grønne helvete», og dette er altså en fører som ble verdensmester i formel 1 tre ganger.

Det spesielle med veistrekningen er at den ikke har noe fartsgrense, og dermed valfarter både racerførere, bilprodusenter og turister til Nordsløyfa for å teste seg selv og bilene. Det hele blir altså en salig miks av proffer og amatører, og daglig smeller det rundt om på banen.

Det er selvsagt strengt forbudt å drifte der, akkurat som det ikke er lov å komme sidelengs rundt svinger på vanlige veier.

Men hva om du har en skikkelig driftebil og bare må prøve det ut?

Saken fortsetter under Annonsen

Vel, da kan du gjøre som Vaughn Gitten Jr, og spørre om lov. Han og Ford gjorde nettopp det, og har som den aller første driftet seg gjennom hele Nordschleife.

Det klarte han takket være en spesiell Ford Mustang med 900 hestekrefter og bygd spesielt for drifting. Offisielt heter bilen noe så vanskelig som Ford Performance 5.0 Aluminator XS powered Ford Mustang RTR Drift, og sammen gjennomførte de altså et stunt som aldri tidligere har blitt gjort.

‒ Nordschleife er en av de mest ikoniske banene i verden, og jeg har vært forelsket i faren og folkloren til det berømte «Grønne Helvetet» på Nürburgring så langt tilbake som jeg kan huske. Jeg fikk endelig kjørt der i 2013, og da lovet jeg meg selv om å komme tilbake for å drifte rundt hele banen, sier føreren.

Det tok altså fem år, men nå har han altså fått prøvd seg.

‒ Å drifte Nürburgring er den ultimate utfordringen for meg, og mange har spurt seg om det i det hele tatt er mulig å gjøre det og komme gjennom like hel. En indre kraft gjorde at jeg bare måtte teste dette, sier han.

Det er selvsagt ikke bare å sette seg inn i en bil og drifte. Styringen på Mustangen ble åpnet til 65 grader, det gikk hele tre sett med dekk, ja, til og med en drone styrtet under opptakene.

‒ Jeg kjenner ikke det grønne helvete så godt som jeg trodde, og banen blir helt annerledes når man kjører sidelengs. Jeg var utenfor komfortsonen under store deler av banen og til tider skikkelig redd, og da vi stoppet for å bytte dekk første gang var jeg helt utslitt og måtte trekke pusten. Det har jeg aldri opplevd siden jeg startet i formel drift, sier han.

Heldigvis for oss ble det hele filmet, og i tillegg var det montert hele seks mikrofoner slikt at vi også får lyden. Dermed kan vi sitte på drifteren under deler av den historiske runden.

‒ Når folk ser denne videoen håper jeg at den gir en intens og morsom opplevelse. Jeg håper de ser en fyr og hans Ford Mustang sidelengs utenfor komfortsonen og grensen for hva som skal være mulig med en bil. Jeg håper de er inspirert til å presse seg utover sin egen komfortsone. Nyt turen!

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker