Annonse
Hjem Nyheter Em🙂jiene kan dempe konfliktene

Em🙂jiene kan dempe konfliktene

De er elsket – og hatet. Men de kan også spille en rolle i trafikksikkerheten. Nå har Ford utviklet en emoji-jakke.

Det begynner å bli en stund siden verden fikk en helt ny måte å kommunisere på. Det startet med tekstmeldinger, chatter og e-poster, og har nå videreutviklet til hurtigmeldinger og sosiale medier.

Fellesnevneren for alt dette er at vi skriver meldinger, og da er det mye raskere å bli misforstått enn når ting sies med et glimt i øyet.

Så for å rette på dette kom disse emojiene, som understreker hva du egentlig mener og føler. De første kom for over 20 år siden, og siden har det kommet til stadig flere figurer og symboler.

Mange er usedvanlig glad i disse, mens andre hater de nesten som selveste pesten. Men de har kommet for å bli, og har utvilsomt sitt bruksområde.

Saken fortsetter under Annonsen

Og dette kan Ford nå å utvide ytterligere.

For de har tenkt lenger enn bare tekstmeldinger, og har løftet smilefjesene ut i trafikken. Nærmere bestemt ut til syklistene.

De har nemlig fått med seg at rundt 2.000 syklister mister livet i trafikken bare i EU, og en oversikt fra SSB viser at sju syklister omkom i Norge i 2018. Hele 410 ble skadet.

Dette kan emojier være med på å dempe – tror Ford.

De har laget en jakke med et LED-panel på ryggen, og via en kontrollenhet på rattet kan syklisten vise figurer og kommunisere med andre trafikanter.

– Kommunikasjon mellom trafikantene er helt avgjørende for trafikksikkerheten. Med emoji-jakken bruker vi et språk som er universelt for å unngå de mange konfliktene som i dag oppstår mellom bilførere og syklister, sier Emmanuel Lubrani, ansvarlig for Ford Europas store kampanje, Share The Road.

Nå trenger ikke elskere og hatere av emojiene å forvente seg et rush av dette ennå, for Ford har kun laget en prototype som testes ut.

Dette er symbolene: 🙂😐🙁⚠️⬅️➡️

Men målet er altså å finne løsninger som bedrer kommunikasjonen mellom trafikantene, og på den måten gjør trafikken sikrere.

− Emojier har blitt en helt integrert del av vår kommunikasjon og evne til å uttrykke oss raskt. Denne jakken er utviklet i et partnerskap mellom oss og Fords Share the Road-kampanjen og skal gjøre det lettere for syklister å uttrykke sine følelser og forsterke den emosjonelle forbindelsen mellom dem og andre trafikanter, sier Neil Cohn, en professor ved Tilburg Universitetet i Nederland.

Sjekk ut hvordan det faktisk fungerer i denne videoen, og så ønsker vi selvsagt alle en trygg trafikkdag! 🙂

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,713FansLik
80FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker