Annonse
HjemSuperbilerEllevill pickup med 762 hestekrefter

Ellevill pickup med 762 hestekrefter

Amerikanerne er ville etter pickup-modeller, og den galskapen når ytterligere et nivå når det kommer til sterke sådanne. Så Hennessey Heritage Edition F-150 bør være perfekt. Se video.

Helt siden T-Fordens dager har det blitt laget personbilutgaver med et eget lasteplan, nå kjent som pickup-modeller. Dette har stort sett vært et amerikansk fenomen, men stadig flere regioner begynner å få øynene opp for slike biler. Salget er stigende både i Sør-Amerika, Asia og til og med Europa, så populariteten er økende.

I USA handler det ikke bare om rene pickuper, men også om hvor sterk de er. Jo sterkere, jo bedre synes mantraet å være. Hvor mye suppe slike super i seg virker det ikke som at kundene bryr seg så særlig mye om.

Den aller meste populære pickupen er Ford F-150, verdens nest mest solgte bil i 2017 etter Toyota Corolla. Den sterkeste versjonen er den nye F-150 Limited 2019-modell som vrir ut solide 450 hestekrefter, og er altså sterkere enn mange av de rene sportsbilene som ruller rundt.

Saken fortsetter under Annonsen

Men det er ingenting i forhold til verstingmodeller som tuningselskaper tryller fram.

Slike som Hennessey, et selskap fra Texas som lager noen av de de råeste versjonene som finnes.

Selskapet har spesialisert seg på amerikanske biler, noe som selvsagt også inkluderer Ford.

Hennessey lager ikke bare tuningpakker til pickuper, men spytter ut pakker til alle mulig biler ‒ og gjør det i et voldsomt tempo. De har blant annet kommet med en Heritage Edition basert på Ford-modellene F-150, Mustang GT og Ford GT.

Mustang GT fikk æren å være bil nummer 10.000 fra det 17 år gamle selskapet da de tunet den modellen i sommer, og var et beist med ikke mindre enn 808 hestekrefter og et dreiemoment på 918 Nm.

Så ja.

Helt Texas!

Den siste Heritage-pakken er til F-150, og er vist fram denne uka. Og det er litt av et beist som kan skremme vannet av de fleste sportsbilene.

Pickupen har gått gjennom en skikkelig bole-kur, og kommet ut med elleville 762 hestekrefter under panseret. Dette er selvsagt helt sjukt, og den må vel værer ganske så uhåndterlig å kjøre. Eller?

Sjekk denne videoen, og det ser da vitterlig ut som personen bak rattet koser seg ganske så greit uten å miste helt kontrollen:

Hennessey har gjort selvsagt en rekke forbedringer på motor og drivverket generelt, og tilbyr de i to forskjellige pakker. En terrengpakke og en sportspakke, og begge er tilgjengelig for F-150-modellene som har V8’eren på 5 liter.

Og bare for å vise hvor langt galskapen kan gå, så har vi et bilde av en bil som startet livet sitt som en Chevy Silverado Trail Boss 2019-modell. Slik ser den originale ut:

Hennessey har kastet seg over den, og laget en gigantisk versjon. Ja, helt bokstavelig. For versjonen er faktisk kalt Goliath 6X6, og den har altså seks hjul som driver hverandre.

Beistet har 707 hestekrefter, og klarer 0-100 km/t et sted under 5 sekunder.

Har du sett maken?

Følg bil24 på Facebook

Forrige artikkelJa, dette er en elbil
Neste artikkelLysende idéer

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse