Annonse
Hjem Elbiler Elektrisk Volvo kommer

Elektrisk Volvo kommer

Volvo har for lengst sett verdien av å få ned utslippene med diverse hybridmodeller. Men nå vil de ta den helt ut. El-Volvoen kommer i 2019.

Den svensk-kinesiske produsenten har høstet applaus med sin nye XC90 med ordinær drift. Men de har for lengst startet arbeidet med en hybridvariant av modellen, og tilbyr også XC90 T8 Twin Engine. Dette er som navnet hinter en hybrid, og Volvo skryter av at den er verdens reneste SUV med et utslipp på 49 g/km. Pene tall, men rekkevidden på strøm er ikke like imponerende. 43 kilometer rekker til bykjøring, men i et langstrakt land som Norge holder det ikke. Likevel er det lenger enn andre hybrid-SUVer i markedet.

Og selv om Volvo planlegger hybrider på diverse andre modeller, er de klar til å gå i strupen på helelektriske biler.

Ifølge planene til svenskene skal en elbil stå klar i 2019.

– Vi mener at tiden er inne for at elektriske biler forlater nisjemarkedet og trår inn i det normale markedet. Vi er sikker på at innen 2020 er ti prosent av Volvoene som blir solgt elektriske, sier president Håkan Samuelsson.

Saken fortsetter under Annonsen

Den nye 40-serien som er på trappene er bygd med tanke på eldrift, og kan konfigureres både som plug-in og el. Om det er denne de planlegger som elbil er ikke kjent.

At Volvo tenker el er ikke noe nytt. I 2009 kom de med C30, men det ble ikke bygget mange biler før de la fra seg prosjektet.

Volvo sier de planlegger flere hybridmodeller basert på XC90-plattformen Scalable Product Architecture (SPA), og blant disse er den nye S90.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker