Hjem / Elbiler / Elektrisk rekord sett fra lufta
Nå kan vi se rekordløpet til I.D. R Pikes Peak fra lufta. (Foto: VW)
Nå kan vi se rekordløpet til I.D. R Pikes Peak fra lufta. (Foto: VW)

Elektrisk rekord sett fra lufta

Volkswagen knuste Sébastien Loebs rekord i bakkeløpet Pikes Peak, og det gjorde de med en elbil. Nå kan vi se rekordløpet i fugleperspektiv.

Den tyske bilprodusenten la ned mye prestisje i bakkeløpet Pikes Peak i forrige måned. For de skulle vise fram en variant av den nye elbilserien de kommer med som er kalt I.D., og i løpet av 250 dager utviklet de en helelektrisk sportsbil som fikk navnet I.D. R Pikes Peak.


Bokstaven R avslører at også både ytelsesavdeling og racingavdeling i Volkswagen har vært involvert i prosjektet, så dette satset bilprodusenten skikkelig på.

Målet var å ta den elektriske rekorden satt i 2016 som var på 8:57,118 minutter, men den var aldri noe utfordring for den 680 hestekrefters sterke elbilen.

Neste rekord, og den ultimate, var dermed Loebs banerekord satt tilbake i 2013. Den gang hadde Peugeot satt sammen en helt vill Peugeot 208 T16 Pikes Peak, en bil som på ingen måter kan sammenlignes med en ordinær 208.

Bilen var spesialbygget til Pikes Peak, og med en ultragod fører i Loeb gikk de 156 svingene opp Rocky Mountains i Colorado unna på imponerende 8:13,878 minutter.

Heller ikke denne var noe match for I.D. R Pikes Peak med rutinerte Romain Dumas bak rattet.

Elbilen ble den aller første som 8-grensen, og ble klokket inn på utrolige 7:57,148 minutter ‒ 16 sekunder raskere enn Loeb.

Nå har Volkswagen sluppet en video tatt fra luften, og vi får dermed se rekordløpet fra en helt spesiell vinkel.

Dette er absolutt ikke noe Hollywood-produksjon, så ikke all filming er like bra. Spesielt under de første minuttene er det mye trær i veien, men det blir bedre etter hvert som Dumas nærmer seg toppen.

Bildene fra lufta kan minne om den gang vi kjørte racerbane hjemme på gutterommet. Bilen bare suger seg gjennom svingene, og har en enorm akselerasjon ut av dem.

Dette er altså et slags PR-stunt for de kommende I.D.-modellene, og per i dag har Volkswagen vist oss fire forskjellige varianter: SUV-modellen I.D. Crozz, småbilen I.D., minibussen I.D. Buzz og flaggskipet I.D. Vizzion.

Men den aller første som ble vist fram på offentlige veier var altså superbilen I.D. R Pikes Peak.

Her har du det fantastiske løpet opp Pikes Peak:

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Lamborghini lanserer en ny racingserie som kombinerer asfalt og terrengkjøring, og en spesialversjon av Urus skal brukes. (Alle foto: Lamborghini)

Verdens villeste SUV

Lamborghini Urus er en av de aller mest ekstreme SUV-ene som er laget. Om det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *