Annonse
Hjem Elbiler Eldrift på alle modellene

Eldrift på alle modellene

Fra 2019 skal alle modeller fra Volvo ha eldrift, enten helelektrisk eller delvis.

Det er satsingen på det elektriske sportsbilmerket Polestar som nå har fått det kinesiskeide selskapet til å gå for eldrift på samtlige modeller. Volvo kjøpte opp Polestar i 2015, og i tiden framover skal merket skilles fra Volvo og komme som selvstendige modeller.

Moderselskapet høster altså frukter fra dette, spesielt på utvikling av eldrift. Fra 2019 kommer hele modellutvalget til Volvo med en eller annen form for eldrift. Da snakker vi om helelektriske biler, plug-in-hybrider og milde hybrider.

Mellom 2019 og 2021 kommer selskapet med fem elektriske modeller, tre signert Volvo og to Polestar. Disse blir supplert med et utvalg av plug-in forbrenningsbiler og 48 volts milde hybrider. Volvo planlegger også å fase ut alle forbrenningsbilene i framtiden.

– Volvo skal etter planen selge én million elektrifiserte biler innen 2025. Vi har sagt det, og vi mener det. Dette er måten vi skal gjøre det på, sier konsernsjef Håkan Samuelsson.

Saken fortsetter under Annonsen

I det målet ligger det også at produksjonen skal være klimanøytral i 2025.

Nesten alle modellene fra Volvo som selges i Norge er plug-in. Ni av ti biler av de nye XC60, V90 og XC90 solgt i Norge er hybrider.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,776FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker