Hjem / Elbiler / Elbilsalget blomstrer
Nissan Leaf ligger godt an til å bli Norges mest populære bil i 2018. Så langt er det solgt 11.584 slike i Norge. (Foto: Nissan)
Nissan Leaf ligger godt an til å bli Norges mest populære bil i 2018. Så langt er det solgt 11.584 slike i Norge. (Foto: Nissan)

Elbilsalget blomstrer

Elbilsalget presset seg over 40 prosent i november, og seks merker skiller seg litt ut.

Ifølge registreringsstatistikken til Opplysningsrådet for Veitrafikken ble det totalt registrert 12.313 nye biler i november, og fortsatt er det Volkswagen som er favorittmerket til nordmenn. I forrige måned ble det registrert 1.776 nye Volkswagen-biler, mens BMW presset seg forbi Nissan med tre biler og var det nest mest registrerte merket med 1.270 biler.

Annonse

Om vi ser på modeller så er det fortsatt Leaf som regjerer, og den endte på 1.209 biler i november. Den tidligere folkefavoritten Golf var den andre som krøp over 1.000 biler, og endte på 1.013 registrerte biler. Totalt er det registrert 11.584 Leaf i år, mens Golf er nummer to med 8.778 biler.

Elbilsalget fortsetter altså å kapre andeler, og endte opp med solide 5.090 elbiler i november. Dette er 41,3 prosent av det totale tallet, og til sammenligning var markedsandelen i november 2017 på 19,7 prosent. Elbilsalget har altså skutt veldig fart.

Det er seks merker som kom over 400 elbiler i forrige måned, Nissan, Volkswagen, BMW, Hyundai, Renault og Tesla. Bak disse jager Jaguar med sin I-Pace, Opel med Ampera-e og Kia med Soul, de tre siste merkene som noterte seg for et tresifret elektrisk salgstall.

Av de 10 mest registrerte modellene i november var det 6 elbiler, Leaf, elversjonen av Golf, BMW i3, Renault Zoe, Hyundai Ioniq og I-Pace.

I tillegg til 5.090 nye personbiler med nullutslipp, tre av de hydrogenbiler, ble det også bruktimportert 1.106 nullutslippsbiler i november. Totalt rullet det 6.196 nye utslippsfrie biler på norske veer i november, mot 3.835 nullutslippsbiler i november i fjor.

Annonse

Inntoget av elbiler går utover markedsandelene til eksosbilene. Dieselandelen var nok en gang langt under 20 prosent, og endte på 16,6 prosent, mens rene bensinbiler var på lave 17 prosent.

Men det selges mange flere fossilbiler enn dette, ettersom de også kommer som hybrider. Nærmere bestemt 3.046 med hybriddrift i november, en nedgang på -36,4 prosent i forhold til november 2017.

Salget av utslippsfrie varebiler er også på vei å ta seg opp, og det ble registrert 178 nye slike i forrige måned ‒ mer en enn dobling av salget for ett år siden.

Følg bil24 på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Her prøver Audi e-tron seg på et heng som er på 85 prosent. (Alle foto: Audi)

Her kjører Audis elbil opp verdens tøffeste utforbakke

Å kjøre ned verdens villeste utforløype er en utfordring i seg selv. Hva med å …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *