Annonse
Hjem Elbiler Elbilkundene i nok en kø

Elbilkundene i nok en kø

Nordmenn er desperate etter elbiler som kan erstatte dagens fossilbiler. Men utvalget rundt «folkebiler» er fortsatt tynt. Dermed blir alternativet å stå i kø.

Tesla banet vei for «normale» elbiler. Da de introduserte Model S så den ut som en vanlig bil, riktignok en sportslig og litt dyrere variant enn en vanlig forbrukerbil. Dermed blir både den og Model X et alternativ for de som kan legge litt mer penger i en bil.

Med Model 3 kommer de også med en litt billigere bil som flere har råd til, og at ingen vet når de får den spiller mindre rolle. Folk stiller seg i kø. Og den begynner å bli lang. Skikkelig lang. Bare i USA har 400.000 trukket kølapp, og når vi legger til at de kun har klart å produsere et par tusen så langt skjønner vi at dette kommer til å ta tid.

En annen bil nordmenn er desperate etter at Opel Ampera-e. Denne skal klare over 500 kilometer på gode dager, og ser i tillegg ut som en vanlig bil. Før noen hadde prøvd den hadde flere tusen nordmenn trykket på bestillknappen. De som bestiller bilen i dag må smøre seg med tålmodighet, for mest sannsynlig vil de ikke få den før i 2019.

Nissan sliter ikke like mye med sin 2. generasjon av Leaf, som skal være leveringsklar i løpet av de første månedene neste år. Tusenvis av nordmenn står også i kø for denne, og de som bestiller nå bør nok få denne før sommeren.

Saken fortsetter under Annonsen

Renault Zoe på sin side har nesten ikke ventetid, likeså den populære BMW i3. E-Golfen må du derimot vente på, men ventetiden her skal være under et halvt år.

Foreløpig sistemann ut er Hyundai Kona. SUV’en kommer i første halvdel av 2018, og i løpet av et par uker hadde 6.000 stilt seg i kø. Når eksakt den kommer er ikke klart, ei heller hva den lander på prismessig. Det stopper åpenbart ikke kundene. Rekkevidden på den største batteripakken skal ligge på rundt 500 kilometer, så dermed lander den i samme område som Ampera-e og langdistansemodellen til Model 3.

Hyundai opplyser at de første elektriske Kona-bilene skal rulle på de norske veiene i juni 2018.

I årene som kommer er det vente et ras av nye el-modeller fra de fleste store produsentene, så konkurransen vil tilta betraktelig. Forhåpentlig klarer de også å produsere bilene i et litt høyere tempo.

For en dag tar som kjent tålmodigheten slutt.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

1,633FansLik
52FølgereFølg
75FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker