Annonse
HjemNyheterElbilen til Mercedes har fått norsk pris

Elbilen til Mercedes har fått norsk pris


Mercedes EQC nærmer seg nå markedslansering, og nå vet vi også hva den første modellen kommer til å koste.

Tyske Mercedes skal, selvsagt, også henge med i den nye elbil-trenden, og har allerede brukt flere år på å utvikle den aller første helelektriske modellen kalt EQC.

EQ er navnet på den nye elbilserien til produsenten, så førstemann blir altså en modell i C-klassen.

Mer konkret blir den aller første en EQC 400 4Matic, og starter en ny epoke for Mercedes som skal inkludere investeringer på rundt 100 milliarder kroner og 10 helelektriske modeller innen 2022.

− Dette er uten tvil vår viktigste lansering i 2019. At den internasjonale pressetestingen er lagt til Oslo bekrefter også at Norge er et prioritert marked i den elektriske offensiven fra Daimler, konstaterer Kjetil Myhre, konserndirektør i Mercedes-Benz personbil hos Bertel O. Steen.

Saken fortsetter under Annonsen

Som kjennere allerede har lest ut av modellnavnet (4Matic) er dette altså en firehjulstrukket bil via en elmotor på hver av akslingene. Men den byr også på en annen viktige egenskap som er viktig for norske kjøpere som ikke alle konkurrentene har, nemlig slepekrok. Denne har en tillatt hengervekt på 1.800 kilo, og det kan også monteres takstativ og skiboks på bilen.

EQC 400 har en oppgitt rekkevidde på 417 kilometer via et batteri på 80 kWh, og kan lades med en effekt på 110 kW ved hurtigladestasjoner og 7,2 kW via en ladeboks.

Under «panseret» finner vi 408 hestekrefter med et dreiemoment på solide 760 Nm, 0-100 km/t går unna på 5,1 sekunder og toppfarten er begrenset til 180 km/t.

Det var faktaen, så hva med prisen?

Jo, bilen som er klar for bestilling prises fra 616.900 kroner ferdig levert. De norske bilene er godt utstyrt allerede som standard, og den norske importøren sier at disse kommer med utstyr for rundt 70.000 kroner inkludert i prisen.

Dette er et stykke under den europeiske prisen som starter på 71.281 euro, og dermed snuser den på 700.000 kroner-grensen.

Noe den norske importøren også tror de fleste norske bilene ender opp på.

− Avhengig av kundenes egne ønsker om ytterligere ekstrautstyr, antar vi at de fleste bilene vil koste mellom 680.000 og 720.000 kroner. Noen antakelig litt under, andre litt over, men det viktigste er valgfriheten allerede fra salgsstart, sier Myhre.

Ok, vel og bra. Men når kan utålmodige norske kjøpere forvente seg en EQC?

Vel, Mercedes følger opp den internasjonale testkjøringen lagt til Norge med å sende den første runden med biler til norske forhandlere i august/september. Da blir altså mulig for nordmenn, som de første i verden, til å prøvekjøre bilen, men det tar enda litt tid før de første kundebilene blir levert.

− Vi forventer å kunne levere ut et par hundre biler i fjerde kvartal i år, og vil naturligvis følge opp kundene med produksjonsplass og et mer nøyaktig estimat for overlevering, understreker Myhre.

De aller første EQC ruller nå ut av samlebåndet i Bremen, hvor de også setter sammen C-klasse og GLC og GLC Coupé.

Her er flere bilder av modellen fotografert i Oslo.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse