Annonse
HjemElbilerElbil med 1.900 hk har fått navn

Elbil med 1.900 hk har fått navn

Italienske Pininfarina har på gang en elbil som er raskere enn formel 1-bilene, og nå har den fått et offisielt navn.

Du drar kanskje kjensel på navnet Pininfarina? Dette er et italiensk selskap som bygger om biler, og de har en spesiell forkjærlighet for Ferrari som de har samarbeidet med siden 1950-årene.

Karosseri-selskapet ble etablert i 1930 av Battista «Pinin» Farina, noe som er greit å vite nå som de går fra å bygge om andres biler til å bygge sine egne.

De satser naturligvis på elbiler, og setter lista skyhøyt med en eneste gang. Faktisk høyere enn de aller fleste andre.

Saken fortsetter under Annonsen

I august viste de fram et monster av en elbil med arbeidstittelen PF0, altså Pininfarina 0, og nå har de sluppet mer info om den lynraske elbilen.

Dette inkluderer navnet, som den arver fra grunnleggeren av selskapet. Den skal altså hete Pininfarina Battista, et navn som det er greit å lære seg først som sist.

For dette er en bil som garantert kommer til å bli en realitet, i motsetning til mange av de urealistiske prosjektene vi ser rundt omkring.

Paolo Pininfarina (midten) og bestefaren på veggen.
Paolo Pininfarina (midten) og bestefaren på veggen.

‒ Dette er virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Min bestefar hadde alltid visjonen om at en dag ville det være et frittstående utvalg av Pininfarina-merkede biler. Denne hyperbilen vil ha verdensledende ytelse, teknologisk innovasjon og selvfølgelig en elegant styling. Jeg visste at vi bare måtte kalle den Battista. Drømmen hans blir til virkelighet i dag, og nå knytter vi vår strålende fortid sammen med framtidens bilkjøring, sier dagens leder, Paolo Pininfarina.

Det er ikke småtterier de har satt seg som mål med Battista. Den skal bli verdens første luksuriøse elektriske hyperbil, og den karbonkledde bilen skal smelte sammen «et vakkert design og et ekstremt nivå av teknologi», som de selv sier.

Og ytelsene skal det iallfall ikke stå på. For dette er rett og slett helt ekstremt.

Elmotorene får en ytelse på over 1.900 hestekrefter, og dreiemomentet er som de sterkeste lastebilene ‒ 2.300 Nm. Og pakken er virkelig en rakett.

0-100 km/t skal gå unna på under 2 sekunder, noe selv ikke formel 1-bilene klarer. Dette er på nivå med Petter Solbergs lynraske rallycrossbil, og er den tredje elbilen vi har hørt om som skal klare den grensen. Den første var Elon Musks kommende Tesla Roadster som skal klare det på 1,9 sekunder, og den andre er Rimac_Two som barberer ytterligere noen tiendedeler av den tiden.

Toppfarten er satt til over 400 km/t, og rekkevidde er oppgitt til minst 482 kilometer (300 miles). Målet er at den vanvittige elbilen er klar i 2020.

Grunnen til at vi konkluderte med at denne bilen garantert kommer, er fordi Pininfarina har et par tunge partnere bak seg. Både superbilprodusenten Rimac og formel E-laget Mahindra er nemlig involvert i utviklingen.

Rimac er et kroatisk selskap som for tiden utvikler Rimac_Two ‒ en spinnvill hyperbil med samme antall hestekrefter som Battista. Du husker muligens at den tidligere Top Gear-programlederen Richard Hammond totalvraket en elektrisk hyperbil for et par år siden? Det var en Rimac Concept_One.

Den indiske bilprodusenten Mahindra var et av de opprinnelig 10 lagene som var med på å opprette den elektriske formel 1-serien formel E i 2014 (som starter ny sesong til helga), og de har lang erfaring med å utvikle elektriske sportsbiler. Og det har seg også slik at Pininfarina faktisk er eid av Mahindra & Mahindra, så her er det nok god hjelp å få.

Automobili Pininfarina har også sammen med hovedselskapet Pininfarina investert nærmere 200 millioner kroner i nye produksjonslokaler og utvikling, og de har ansatt en rekke nøkkelpersoner med erfaring fra bilmerker som Bugatti, McLaren, Pagani, Porsche og Volvo.

Hva dette ender i får vi et svar på i mars 2019. Da tar de nemlig Battista med seg til Genève Motor Show, og vil for første gang vise bilen skikkelig fram.

Alt tyder på at dette bare må bli bra, og vi gleder oss allerede!

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse