Annonse
Hjem Nyheter El-Porsche med Tesla S-pris

El-Porsche med Tesla S-pris

Det er allerede to år siden Porsche viste fram Mission E, tyskerne første helelektrisk modell. Nå antyder de også pris.

Selv om  de hinter om prisen, er den langt fra leveringsklar. Porsche melder at det fortsatt er 2019 som gjelder for Mission E, en firedørs sportsbil med fire seter og trekk på alle hjulene.

De treffer fint på timingen. Det fyker en grønn vind gjennom bilindustrien, spesielt etter Porsches eiere Volkswagen havnet i skikkelig trøbbel med dieselgate.

Og hva spesifikasjonene ender på er ikke godt å si. Men skal vi gå ut fra de til konseptbilen vist fram under Frankfurt Motor Show i 2015 kan vi glede oss.

Den modellen hadde 600 hestekrefter, 500 kilometers rekkevidde og 15 minutters ladetid (800 volts system) opp til 80 prosents ladning. 0-100 km/t går unna på under 3,5 sekunder, og den har et sportslig design med et lavt tyngdepunkt.

Saken fortsetter under Annonsen

Den skal også kunne lades trådløst i garasjen.

De har løftet teknologi fra Le mans-vinneren Porsche 919 Hybrid, noe som jo ikke kan være annet enn utelukkende positivt.

For å få til alt dette har de ansatt mer enn 1.000 personer på sin fabrikk i Stuttgart-Zuffenhausen, og investeringene skal ligger på rundt fem milliarder kroner.

Men prisen på selve bilen har de aldri sagt noe om. Før nå.

Car Magazine hadde vett nok til å spørre om akkurat det under årets messe i Frankfurt. Og fikk noe overraskende et ganske klart svar.

Styreleder Oliver Blume opplyste at modellen vil bli priset på nivå med den billigste varianten av Panamera, som i utlandet ligger på nivået til Tesla S 75-utgaven.

I Norge begynner Panamera på 1,265 millioner, men her slipper elbilene moms og engangsavgift. Om dette er tilfellet også i 2019, vil Mission E dermed bli betraktelig billigere.

Den aller billigste Tesla S er den med 75 kWt-batteripakke, og den er priset til 682.000 kroner i Norge. Dette er altså bilen som koster det tilsvarende som en Panamera i England.

Om Porsche Norge priser den så lavt gjenstår selvsagt å se, men det er uansett prisklassen styrelederen antydet.

Porsche Mission E er den første bilen i en ny el-satsning fra Porsche, så forvent mange nyheter fra den fronten i tiden framover.

Følg oss gjerne på Facebook

Les også: 10 ting om den nye Porsche Cayenne

Her er en video av Mission E:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,817FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker