Annonse
HjemMotorsportEkström snøt Solberg for trippelen

Ekström snøt Solberg for trippelen

Petter Solberg var kongen av rallycross. Men har nå abdisdert. For multitalentet Mattias Ekström er den nye mesteren.

Solberg vant de to første utgavene av FIA World Rallycross Championship. Men årets sesong har vært mye tyngre for den tidligere rallymesteren, og en rekke uhell har gjort sitt til at tittel nummer tre på rad glapp.

– Helt ærlig er jeg skuffet over at mesterskapet er over for min del. Jeg har kjempet hele året for min tredje World RX-tittel og jeg håpet i det lengste at tittelkampen skulle vare helt til den siste runden. Mattias er en fortjent vinner, han har vunnet flere løp dette året og har vært meget stabil. En stor gratulasjon til han og EKS (laget), sier Petter.

Mattias Ekström hører egentlig hjemme i DTM, hvor han har kjørt i 16(!) år. Men i et forsøk på å snyte Solberg for tittelen i rallycross valgte svensken for aller første gang å stå over et løp i det åpne, tyske mesterskapet og heller fokusere på RX-runden i Tyskland – og på kampen mot Solberg. Det angrer han ikke på.

For selv om han har to titler i DTM (2004, 2007), fire seire i Race of Champions (hvor stjerner fra en rekke bilsportgrener konkurrer mot hverandre) og en drøss med andre triumfer er denne spesiell. Faktisk meget spesiell.

Saken fortsetter under Annonsen

– Dette kan fort være den beste dagen i min motorsportkarriere. Jeg har hatt veldig mange deilige stunder med Audi Sport i DTM, men dette er rally, meget spesielt, sier Ekström.

Og det er en åpenbar grunn til at søndagen ble så spesiell for den joviale svensken.

– I oktober 2013 hadde vi ingenting. Kun et fåtall personer skjønner hva jeg og teamet har bygd siden den gang, siden Ekström.

FIA startet den nye rallycross-serien i 2014, og den eneste vinneren – før søndag – var altså vår egen Petter Solberg.

Mattias Ekström er langt fra ukjent med rallycross. Han er faktisk født inn i den grenen. Faren hans, Bengt, deltok i EM-rundene på 1980- og 1990-tallet. Men Bengt ble aldri mester. Det sørget blant annet flere nordmenn for.

Men sønnen Mattias lot seg ikke stoppe av Petter Solberg eller Andreas Bakkerud, og er verdensmester en runde før slutt.

Solberg er på andreplass før den avsluttende runden, mens Bakkerud er nummer fire. Solberg kan i teorien ende på samme poengsum som Ekström, men svensken har vunnet flere løp denne sesongen og er dermed mester uansett utfall av den siste runden.

Forrige artikkelMini blir hybrid
Neste artikkelFinsk WRC-fører for Toyota

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse