Annonse
Hjem Elbiler E-scooter med rekkevidde får du ikke i Norge

E-scooter med rekkevidde får du ikke i Norge

Mens vil har snakket om e-biler og e-sykler, har scooterfolket stort sett kjørt videre på sine bensinvarianter. Men nå er det en ny «helt» i byen – om den byen ikke er norsk da…

BMW har nå løftet batteriteknikk fra i3 inn i det som har fått navnet C evolution – en elektrisk scooter. Det betyr at den endelig blir rekkevidde også på to hjul.

Den tyske produsenten har vært smart nok til å lage to versjoner, en langdistansemodell som kan rulle 160 kilometer på en ladning, og en for de med lappen for lett motorsykkel, altså sertifikatet A1.

BMW har benyttet seg av teknikk fra den elektriske modellen i3, noe som har økt kapasiteten fra 60 Ah til 94 Ah. Det igjen sørger for at rekkevidden på den største modellen blir rundt 160 kilometer. Det bør holde til å suse rundt i byen en stund.

Og du kan suse på motorveien også. Langdistansemodellen har 19 KW (26 hk) kontinuerlig kraft, med 35 KW (48 hk) som topp. Toppfarten er elektrisk begrenset til 129 km/t.

Saken fortsetter under Annonsen

i3, i8 og C evolution
BMW har løftet teknologi fra i3 og i8 til C evolution.

Den minste, altså den for A1-sertifikat, har 11 KW (15 hk) og yter også 35 KW på det meste. Her er toppfarten satt til 120 km/t.

Dette var de gode nyhetene. De dårlige er at den ikke blir å finne til salgs i Norge. Vi er sammen med Sverige, Finland og Danmark et for lite scootermarkedet ifølge BMW, og blir ikke prioritert.

Men det går alltids an å importere selv. Du slipper unna de ekstrautgiftene du må med bil. Så du bør klare å få en slik en for godt under 100.000 kroner.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker