Annonse
Hjem Elbiler Dubai, det «grønne» motorshowet

Dubai, det «grønne» motorshowet

Det er to steder her i verden som har bygd opp sin formue på oljen, og som nå gir store rabatter for de som skroter bensin og diesel ‒ nemlig Norge og Dubai.

I Norge vet vi hva disse fordelene betyr. Billigere biler, gratis bompasseringer, redusert årsavgift og til dels gratis parkering. I sum har dette resultert i en solid økning av elbiler.

Dubai hører hjemme i De forente arabiske emirater, en global oljekjempe. Men også der kjører på med elbilfordeler.

De følger nemlig en «ren energi»-strategi som skal stake veien fram mot 2050, og målsetningen er ikke av den snaue sorten heller. Nemlig å ha verdens minste karbonavtrykk.

Skal de klare det må også bilparken over på den grønne siden.

Saken fortsetter under Annonsen

Tidligere i år kom Dubai med flere insentiver for å få befolkningen til å velge biler med nullutslipp eller lavutslipp (hybrider). Gratis ladning ut 2019, grønne parkeringsplasser, gratis registrering og billigere årlige avgifter. Litt som oljenasjonen Norge der altså.

De bygger også ut infrastrukturen, slik at det skal være mulig å lade på en enkel måte.

I dag starter Dubai International Motor Show, og det grønne smitter over til den store messen.

‒ Som et testamente til mangfoldet i Midtøstens motorkultur og visjonen til styresmakten i Dubai kan de ledende produsentene av elektriske og hybridbiler nå se et stort potensial i en region som har vært dominert så lenge av bensinmotoren, sier Trixie LohMirmand hos arrangøren.

‒ Dubai International Motor Show er den perfekte plattformen for disse utstillerne til å vise fram en ny utrolig teknologi som skal forme bransjens framtid for regionens bilentusiaster, legger han til.

Mange av de største bilprodusentene er selvsagt på plass i Dubai, og de aller fleste har en strategi om å fornye bilparken med både nullutslippsbiler og lavutslippshybrider når vi går inn i 2020-tallet.

Blant utstillerne finner vi Toyota som har nullutslippsmodellen Mirai og hybriden Prius, Lexus vil vise fram sine luksuriøse hybrider, mens BMW også har en lang rekke slike i tillegg til elbilene i3 og i8. De tar med seg modeller som 330e, 530e, 740Le og X5 40e til Dubai.

Dubai Motor Show starter i dag 14. november, og rundes av lørdag.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker