Annonse
HjemMotorsportDrømmestart for den regjerende mesteren

Drømmestart for den regjerende mesteren

Foran årets første RX-runde var det knyttet spenning til Petter Solbergs nye team. Men den regjerende mesteren stakk av med seieren.

Det tar tid å kjøre inn et nytt team, og selv om de store problemene (heldigvis) uteble for Petter Solberg og teamkollega Johan Kristofferson måtte de se seg slått.

Raskest under åpningshelga i Barcelona var den regjerende mesteren Mattias Ekström i sin Audi S1 EKS RX, som til slutt kunne ratte enkelt inn til seier under søndagens solfylte finale.

Lørdag var det imidlertid regn og varierende forhold for de forskjellige heatene. Dermed havnet Petter Solberg i trøbbel, men klarte til slutt å berge plassen i finalen.

Dit tok også Andreas Bakkerud seg med sin Ford Focus RSRX. I tillegg imponerte DTM-føreren Timo Scheider voldsomt i sin Ford Fiesta ST (raskest i kvaliken), svenske Timmy Hansen i Peugeot 208 WRX og den siste finaleplassen tok Kristofferson som altså kjører for PSRX Volkswagen Sweden.

Saken fortsetter under Annonsen

Finalen ble aldri veldig spennende. Ekström styrte det meste, og tok seieren foran Scheider og Bakkerud. Solberg sikret seg viktige VM-poeng med sin fjerdeplass, Hansen ble nummer fem og Kristofferson endte sist etter litt trøbbel.

– Jeg tror det blir en spennende sesong. Det er så mange gode biler der ute, og det er svært jevnt. Det kommer til å bli en fantastisk fight, sier Ekström.

Bakkerud hadde en voldsom krasj etter å ha touchet borti Solberg i kvalifiseringen lørdag, men klarte altså å slåss seg til finalen.

– Teamet jobbet knallhardt hele natten, og det er stort å kunne betale tilbake med en pallplass, sier bergenseren.

Solberg var også svært fornøyd med årets start.

– Laget har stått på som galne de siste månedene, og jeg er så stolt over hva vi har fått til. Drømmen var å få begge bilene i finalene. Og det klarte vi, sier Solberg.

Sammenlagt leder Ekström med 29 poeng, Scheider 26, Bakkerud 22, Kristofferson 21 og Solberg 19. EKS og PSRX topper teamlisten med 40 poeng.

Neste løp kjøres i Portugal 21.- til 23. april.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse