Annonse
HjemNyheterDette er verdens raskeste SUV. Eller?

Dette er verdens raskeste SUV. Eller?

Alfa Romeos potente familievogn, Stelvio i sportsutgaven Quadrifoglio, er nå den raskeste serieproduserte SUV’en rundt Nürburgring. Eller er den det?

Det italienske merket er kjent for sitt dristige design og tja, skal vi si noe ustabile holdbarhet? Men den har kanskje blitt noe bedre med de siste modellene av Giulia og Giulietta? Vi håper nå ialllfall det. Og ja, Alfa Romeo spinner på Romeo og Julie med de navnene.

Den aller siste modellen fra Torino heter derimot Stelvio, oppkalt etter den mest kjente strekningen mellom Østerrike og Italia, Stelvio-passet med alle sine hårnålsvinger.

Dette er den aller første SUV’en fra Alfa, og den er akkurat så linjelekker som vi kan forvente oss. Bilen har selvsagt fått den trekantede formen foran, men nå med litt rundere kanter. Linjene strekker seg elegant bakover.

Saken fortsetter under Annonsen

Helt klart godkjent dette, Alfa!

Bilen ble vist fram i februar, og under panseret sitter det enten dieselmotorer fra 180- til 210 hestekrefter eller bensinmotorer fra 200- til 280 hestekrefter. Hybrid og slike ting styrer selvsagt ikke Alfa med. Iallfall ikke ennå.

Den største bensinversjonen gjør unna 0-100 km/t på gode 5,7 sekunder, noe firehjulstrekket bidrar til.

Alfa har kommet med fire versjoner, Stelvio, Stelvio Super, Stelvio Speciale og Stelvio Milano Edizione.

Men det er ikke alt.

For det er en variant til. Den råeste av dem alle. Nemlig den som har fått Alfas sportsbenevnelse; Quadrifoglio. Firkløveren.

I den har Alfa puttet inn en V6 på 2,9-liter med twin turbo som de har vridd 510 hestekrefter ut av. De har også slanket den ved å bruke mer lettmaterialer, noe som selvsagt gir enda bedre kraft-til-vekt-fordeling.

Og dette går virkelig unna.

Alfa Romeo Stelvio. (Foto: Alfa Romeo)
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio på Nürburgring. (Foto: Alfa Romeo)

Det Fiat-eide selskapet har tatt med seg en Stelvio Quadrifoglio til Nürburgring for å teste hva den egentlig er god for.

De klokket bilen rundt de drøye 20 kilometer lange banen på 7.51,7 minutter, noe som ifølge Alfa er åtte sekunder raskere enn det tidligere SUV-rekorden.

Alfa har publisert en video for å bevise rekorden. Den kan du se øverst.

Men internettet er jo som kjent laget for konspirasjonsteorier, og det Alfa har gjort her er å redigere inn flere vinkler og dermed åpne for spekulasjoner. Rekordvideoer har normalt bare et hovedkamera for å unngå nettopp dette.

Dermed mener de mest skeptiske på webben at Alfa har redigert bort flere sekunder kjøring, men de har også klippet inn sekvenser flere ganger. Altså lagt til sekunder! Litt kaotisk – i kjent italiensk stil.

Denne nettsiden har for eksempel en tittel som selv Donald Trump kunne vært stolt av. Fake video!

Vi heier selvsagt på Alfa Romeo, som vi alltid gjør. Så kom igjen Alfa, publiser en video uten redigering. Så fjerner dere all tvil.

For ingenting hadde vel vært kulere enn at Alfa har klodens raskeste SUV?

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse