Annonse
Hjem Nyheter Dette er verdens dyreste terrengbil

Dette er verdens dyreste terrengbil

Det ble en frenetisk budrunde da en Mercedes-Maybach G650 Landaulet gikk under hammeren i helga. Sluttsummen ble da også historiens mest ekstreme for en «terrengbil».

Ifølge Bonhams var det flere med meget dype lommer som ville ha tak i denne spesialmodellen. Både folk på telefon, på nett og til stede i auksjonslokalet bydde over hverandre, og prisen skjøt dermed raskt i været.

Faktisk så mye at den passerte ti millioner kroner, og til slutt var det en belgier som fikk vinnerbudet på 1,2 millioner euro, over 11 millioner norske kroner. Det er en drøy pris for en 4×4.

Men så er dette heller ikke en vanlig Geländewagen heller. Langt fra.

Som navnet sier har Maybach-avdelingen hatt fingrene i denne. Det er altså de som gjør Mercene litt mer luksuriøse, litt som AMG gjør de mer sportsligere.

Saken fortsetter under Annonsen

Landauer har sin opprinnelse fra hestevognene på 1800- og 1900-tallet, og betyr rett og slett en firkantet kalesjevogn som ble trukket av to eller flere hester. Men når Mercedes bruker «Landaulet» betyr det spesialutgaver med karosseri som har åpen topp, noe de har syslet med i over 100 år.

G-klasse står for Geländewagen-klasse, og er slitesterke terrengbiler som vi finner både i det militæret og i det sivile. Det norske forsvaret kjører blant annet slike.

Spesialmodellen med navnet Mercedes-Maybach G650 Landaulet ble kun produsert i 99 eksemplarer, og denne ble auksjonert bort på Bonhams «The Zoute Sale». Det solide overskuddet går til det veldedige formålet «Laureus sport for good foundation».

Da Mercedes-Benz tok med seg den helt ville Maybach G650 V12 Biturbo Landaulet til Genève Motor Show i mars ble alle bortbestilt i løpet av dager, og de er dermed ikke mulig å få tak i lenger.

Om du ikke har ekstremt dype lommer da. Det kan en ukjent belgisk person bekrefte.

Les mer om bilen og se video i denne saken: Verdens «råeste» 4×4 til salgs

Følg bil24.no på Facebook

Forrige artikkelTung debut for Mikkelsen
Neste artikkelUber tar pause i Oslo

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker