Annonse
HjemNyheterOslo Motor Show ‒ lykkelandet!

Oslo Motor Show ‒ lykkelandet!

Unge og gamle, kvinner og menn, byfolk og rednecks ‒ alle har en ting til felles. Lykke på Oslo Motor Show. Sjekk ut våre bilder.

Politikere som i sin iver vil straffe tradisjonelle biler bør ta seg en tur til Lillestrøm og Oslo Motor Show. Der kan de lære at alt ikke handler om at lille Norge skal redde verden (noe vi uansett ikke gjør) ved å piske bileierne mest mulig, og de kan selv se hvor mye biler betyr for et tverrsnitt av det norske folk.

Det har vi gjort, og tro oss ‒ det betyr mye!

Vi tok den korte turen fra Oslo til Lillestrøm fredag, og kunne selv se det mangfoldet som Oslo Motor Show (OMS) byr på. Og da tenker vi ikke på alle de spinnville kjøretøyene som har funnet veien dit. Vi tenker heller ikke på norske rednecks, kjent fra TV’en som regjerer nesten en hel avdeling på messen.

Saken fortsetter under Annonsen

Nei, vi tenker på alle de forskjellige menneskene som storøyd sjekker ut det ene sjuke kjøretøyet etter det andre. De er fra alle samfunnslag og kulturer, kommer i alle aldre, fasonger og utgaver, og skal man finne et aldri så lite «mini-Norge» så gjør man det på Norges Varemesse denne helga.

Ved en av de aller villeste bilene, Arne Fredlys supereksklusive McLaren Senna, treffer vi på en sprek bestefar.

«Du skjønner, barnebarnet er helt vill etter biler. Ja, han er helt vill etter dem», sier han og smiler.

Barnebarnet selv har sett nok av superbilen, og vi ser kun fotsålene hans når han forsvinner i retning av nok en bil som skal sjekkes ut. Bestefaren er heldigvis av den veldig friske og kvikke varianten, så han henger helt sikkert med tempoet til gutten også resten av dagen.

For de to og alle de andre, i fjor totalt 41.840 besøkende, har litt av en jobb med å sjekke ut alt som OMS har å by på. Det er som en utømmelig pose med twist fylt med utelukkende forskjellige sjokoladebiter. Ingen vet helt sikkert hvor mange, men tallet 600 er nevnt. 

Du finner lastebiler med de villeste lakkmotivene, du finner motorsykler du ikke har sett maken til, du finner biler fra dens barndom (flere biler fra 1900-tallet), du finner amcars og veteranbiler så smekre at du nesten ikke tror det.

Du finner gamle Bobler, strøkne Bobler og rustne Bobler. Du finner hissige Lamborghinier, trimmede BMW’er, rådyre Mercedeser og til og med dragstere og formel-biler.

Du finner små biler, store biler, lave biler, høye biler, elbiler og til og med en amerikansk skolebuss som må ha manøvrert feil og krysset Atlanteren på en eller annen måte.

Krysser du selv feil og havner på utsiden er det også show. Der børnes det gummi som om fanden selv var i hælene, og lydnivået er selvsagt på høyden med den svidde gummien som henger i lufta.

Og selvsagt finner du de norske rednecksene. Disse villstyringene som har blitt kjendiser takket være TV-programmet. Vi traff på en rekke av de som er på TV, og fikk til og med ta selfie med noen (nei, vi røpet ikke at vi var journalister). De var like herlige som de er på TV, så her er det gode muligheter til å få tatt seg et skikkelig skrytebilde om du er tøff nok og spør.

Du finner altså noe for alle. For dette er virkelig et himmelrike for bilfolket. Det brede folkeslaget som representerer et tverrsnitt av Norge.

Dit alle foruten muligens politikerne finner veien. De som virkelig burde tatt seg en tur.

Her er bildene vi tok. Bruk piltast ‒> for neste bilde om du ser de på PC.

[ngg src=»galleries» ids=»10″ display=»basic_thumbnail» images_per_page=»62″]

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse