Hjem / Nyheter / Dette er en helt unik Lamborghini
Denne finnes det kun en av. (Alle foto: Lamborghini)
Denne finnes det kun en av. (Alle foto: Lamborghini)

Dette er en helt unik Lamborghini

Lamborghinis motorsportavdeling har for første gang i historien laget en gatebil, og det i kun ett eksemplar.

Hva får man om man krysser en Huracán GT3 EVO og en Huracán Super Trofeo EVO med en Lamborghini Aventador? Jo, en helt unik Lamborghini SC18 med 770 hestekrefter som også kan kjøres på veien med.

Annonse

Det er altså motorsportavdelingen Lamborghini Squadra Corse som har kastet seg over en Aventador, og kommet opp med den spesielle SC18 for å heldig kunde. Den er primært laget for bane, men er altså godkjent for kjøring på vanlig vei.

Så var er dette for noe?

Den ser utvilsomt ut som en Aventador som har fått en karbonbehandling, større luftinntak og ekstremene spoilere for et råere utseende og bedre kjøreegenskaper. Men det er også mulig å finne racingvarianter av Huracán i denne.

Foran på panseret finner man luftinntak inspirert av Huracán GT3 EVO, mens den har fått elementer fra Huracán Super Trofeo EVO med dominerende luftinntak både på siden og bakerst rundt bakfangeren.

Annonse

Til slutt har de satt på en svær bakvinge i karbon med tre mekaniske justeringsmuligheter som gjør at den får optimalt grep på de fleste racerbanene, mens det er 12 luftinntak som skal sørge for å kjøle ned den svære V12-motoren.

Den er på hele 6,5-liter og leverer 770 hestekrefter ved 8.500 omdreininger og har et dreiemoment på 720 Nm ved 6.750 r/min, og kreftene blir håndtert av en 7-trinns optimalisert ISR (Independent Shifting Rod) girkasse. Kraften kombineres med en karbonfiberkropp og en bakkeklaring på kun 109 mm, så den potente maskinen bør fyke greit rundt en bane.

Det hele rundes av med en grå farge, 20-tommers hjul foran og 21-tommers bak og noen spesiallagde Pirelli P Zero Corsa-dekk som skal holde den klistret til underlaget.

Hva moroa har kostet den heldige kunden sier ikke Lamborghini noe om, men det spiller garantert mindre rolle for eieren.

For han, eller til og med henne, kan iallfall skryte av å ha den eneste SC18 som finnes. Og den eneste gatelovlig bilen som noensinne har kommet fra Squadra Corse-avdelingen til Lamborghini.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Her prøver Audi e-tron seg på et heng som er på 85 prosent. (Alle foto: Audi)

Her kjører Audis elbil opp verdens tøffeste utforbakke

Å kjøre ned verdens villeste utforløype er en utfordring i seg selv. Hva med å …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *