Annonsørinnhold fra AS Financiering – vi gjør bilkjøpet enklere.

I dag er det ikke lenger slik at ordet “familiebil” bringer tankene til en klassisk stasjonsvogn med takboks og hengerfeste. Familier har i dag mange valgmuligheter når de leter etter det perfekte kjøretøyet som skal dekke deres behov.

Er du på utkikk etter en ny bil til familien? Da er denne guiden for deg.

Hva bør en god familiebil ha?

Prioritet nummer én er at alle i familien skal ha sitteplass. Har du en familie på to til fem personer er valgmulighetene nesten endeløse. Har du derimot seks eller flere medlemmer av familien, bør du se etter et kjøretøy med tre seterader for at alle skal få komfortabel plass.

Sikkerhet

Sikkerhet er også topprioritet for de fleste familier. Se etter disse funksjonene i kjøretøyene du vurderer:

  • Kollisjonsputer, inkludert på sidene
  • ABS-bremser
  • Elektronisk stabilitetskontroll
  • Kjøreassistent
  • Adaptive frontlykter

Lagringskapasitet

Deretter er lagringskapasitet et viktig hensyn å ta. Å kjøre rundt med en familie innebærer vanligvis også at man skal ha med mye utstyr og bagasje. En voksende familie trenger mer og mer bagasjeplass, og det er lurt å ha mulighet til å montere takstativ senere.

Komfort og bekvemmelighet

Til sist er også komfort og bekvemmelighet viktig når man vurderer bil. I forsetet er det en fordel å kunne justere setene i flere retninger, og ha tilgang på mange ladeporter. I baksetet er det godt å ha romslig plass, og et klimasystem med flere soner.

Andre nyttige funksjoner kan være automatiske skyvedører, mulighet for å felle ut lasteplanet i bagasjerommet og fleksible sitteplasser. Dette kan utgjøre en stor forskjell i hverdagen din når mye tid går med til kjøring, lasting, frakting og lossing.

De beste minibussene

Hvis du ofte transporterer en stor familie og masse utstyr, kan en minibuss være det perfekte kjøretøyet. To av de mest populære minibussene akkurat nå er Chrysler Pacifica og Honda Odyssey.

Chrysler Pacifica

Chrysler Pacifica har plass til opptil åtte passasjerer, og gir en jevn og behagelig kjøreopplevelse. Oppbevaringsmulighetene er på topp, takket være Stow ‘n Go sitteplasser i tillegg til det store lasterommet. Du kan også oppgradere til familievennlige funksjoner som skyvedører og sonebasert klimaanlegg.

Honda Odyssey

Også Honda Odyssey rommer opptil åtte passasjerer, gir god kjørekomfort og godt med lagringsplass. Den har også noen fantastiske sikkerhetsfunksjoner som blindsoneovervåking, kjøreassistent, nødbrems og adaptiv cruise control.

De beste SUV-ene

Hvis du foretrekker robust allsidighet fremfor praktiske funksjoner, kan en SUV passe bedre til dine behov. Du får SUV-er i en rekke størrelser, og kan oppgraderes med mange familievennlige funksjoner som større lasterom, fleksible sitteplasser og sikkerhetssystemer.

Toyota RAV4

Toyota RAV4 har plass til fem passasjerer, og er et populært valg blant sjåfører som ser etter en toraders SUV. Den har romslige sitteplasser, praktisk trykk-startknapp og fem USB-porter. I tillegg inkluderer den kjøre- og sikkerhetsassistanse, med funksjoner som veiskiltgjenkjenning, automatisk varsling, nødbrems og adaptiv cruise control.

Toyota RAV4 er tilgjengelig i en hybridversjon, hvis du er ute etter en drivstoffeffektiv SUV.

Kia Telluride

Er du ute etter en treraders SUV, er Kia Telluride et godt valg. Etter lanseringen ble denne bilen kjapt en bestselger og vant en rekke bransjepriser. Den er populær fordi den er svært praktisk, men ser sporty ut.

Kia Telluride har et omfattende sikkerhetssystem og en lang liste med standardfunksjoner, men klarer likevel å holde startprisen under 32 000 dollar.

De beste elektriske familiebilene

Hvis miljøvennlighet og bærekraft er en viktig prioritet i din familie, finnes det etterhvert mange gode elektriske alternativer å velge mellom. Spesielt Tesla Modell Y har blitt en favoritt for miljøbevisste foreldre med voksende familier.

Tesla Model Y

Model Y regnes som en SUV, og har annonsert at det skal komme en utgave med syv seter. Lagringsplassen er imponerende, og inkluderer et stort lasterom bak, to gulvkasser samt en “frunk” – lagringsplass i fronten.

Kjøreopplevelsen er luksuriøs og behagelig, og Model Y har mange høyteknologiske sikkerhets- og autopilotfunksjoner takket være åtte eksterne kameraer. Prisen er høy, men bilen er mer energieffektiv og billigere i drift enn en bil med forbrenningsmotor.

Finansieringsalternativer for familiebilen

Når du endelig har funnet familiens perfekte bil, må du finne ut av hvordan bilkjøpet skal finansieres. Hvis du har mulighet kan du betale kontakt, men de fleste velger å ta opp et billån.

Renteeksempel fra AS Financiering på et lån til 150.000 kr: Etableringsgebyr kr 2.500,–, termingebyr kr 95,–, tinglysningsgebyr 1.051,-, 35% egenkapital, o/5 år, nom. 2,95% eff. 5,12 %. Totalt: kr 171.042,-

Et billån kan fullfinansiere bilen eller brukes til å betale for deler av den. Husk at både renter, lånebeløp og nedbetalingstid er variable, så sjekk lånevilkårene hos ulike långivere. Hos AS Financiering kan du finansiere inntil 100% av bilkjøpet.

Å kjøpe en ny familiebil er en stor beslutning, og det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Forhåpentligvis kan denne listen over populære alternativer gi deg litt inspirasjon til å starte letingen.