Annonse
Hjem Nyheter Denne spesialversjonen av LaFerrari kostet 77 millioner

Denne spesialversjonen av LaFerrari kostet 77 millioner

Den aller siste bilen av den toppløse spesialversjonen av LaFerrari ble auksjonert bort i helga. Og som ventet svei det i lommeboka til vinneren.

Om budene haglet inn under auksjonen på Ferrari’s bane Fiorano vites ikke, men noen har helt klart bydd så det holdt. Vinnerbudet endte opp på saftige 8,3 millioner euro, 77 millioner norske kroner.

Det er ny rekord for Ferrari’er laget i dette årtusenet. Den tidligere innehadde faktisk originalmodellen LaFerrari og ble satt i desember i fjjor, og lød på 54 millioner kroner.

Aperta, som altså er en takløs versjon av superbilen LaFerrari, har tilnærmet de samme rå egenskapene som den med tak. Og vi snakker krefter her.

963 hestekrefter, hybridsystem og en total kjørevekt på under 1.600 kilo. Alt dette sender LaFerrari fra 0 til 100 km/t på 2,4 sekunder, og Aperta klarer for eksempel 0-200 km/t på 7,1 sekunder.

Saken fortsetter under Annonsen

Vi skrev en sak om auksjonen i forrige uke med mer fakta og flere bilder.

Les den her: Denne Ferrari’en finnes det bare en av

Auksjonen i Italia var til inntekt for det internasjonale utdanningsprogrammet til Save the Children (britisk versjon av Redd Barna) i Asia og Afrika, og de må være fornøyd med resultatet. Hvor mye av summen Ferrari selv tar er ukjent.

Bilen som ble auksjonert var opprinnelig ikke blant de 209 bilene som er bygd i denne spesial-serien. Planen var å selge 200 og beholde ni til reklamebruk, men de bestemte seg altså for å lage en spesialversjon av spesialversjonene med unik lakk og lakkdesign som skulle auksjoneres bort.

Altså en ultraspesiell LaFerrari. Og ultradyr også skulle det vise seg.

Flere andre unike Ferrari’er gikk også under hammeren i Fiorano. En meget unik California 250 GT SWB kan trilles inn i garasjen til en eier som er 73 millioner kroner fattigere, en 1958-modell av 250 GT Cabriolet serie-1 kostet den nye eieren 44 millioner kroner, og en 365 GTB/4 oppdaget på et høyloft i Japan gikk for 17 millioner kroner.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker