Annonse
Hjem Nyheter Denne leser våre følelser

Denne leser våre følelser

Kia har bygd noe veldig spesielt som de vil vise fram. Se video.

Bilbransjen har støvsugd verden for de kloke teknologiske hodene. For endelig skal alt det vi har sett i filmer opp gjennom årene komme til virkelig.

De som begynner å dra på årene husker muligens TV-serien Knight Rider som første gang kom i 1982. Stjernen da var mannen som skulle bli megakjendis via en annen TV-serie, nemlig «Mr. Baywatch» David Hasselhoff. Vel, han var en av stjernene.

For den virkelige stjernen var KITT, en selvkjørende, snakkende og tenkende Pontiac Firebird. Bilen var en slags futurisk James Bond-bil, og den hadde til og med en stille-modus i tillegg til jetmotorer, flammekastere og innebygd «mobiltelefon» ‒ for å nevne noe.

Framtidige biler kan nok ikke skryte av alt dette, men nå kommer faktisk de som nærmer seg KITT veldig.

Saken fortsetter under Annonsen

Stille elbiler har vært her mange år, og de siste årene har vi også nærmet oss veldig både de selvkjørende og intelligente bilene. Flere har allerede vist oss snakkende biler, så vi er i ferd med å tette gapet til KITT veldig nå.

Kia er selvsagt med på dette kappløpet, og under teknologimessen CES i Las Vegas i neste måned skal de vise oss hvor langt de faktisk har kommet. Systemet de utvikler har fått navnet R.E.A.D., og leser våre følelser.

Sørkoreanerne tar det som en selvfølge at bilene i framtiden kjører av seg selv, og det er her R.E.A.D. kommer inn. Dette står for Real-time Emotion Adaptive Driving, og er utviklet sammen med Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Kort fortalt (her blir det litt komplisert) skal en kunstig intelligens-basert teknologi som gjenkjenner biologiske signaler analysere tilstanden til den i bilen, og deretter tilpasse kupéen etter følelsen til personen. Det inkluderer flere sanser, og alt dette skal gjøre kjøreturen til en skreddersydd opplevelse.

‒ Vi har utviklet R.E.A.D.-systemet for å skape en interaktiv mobilitetsframtid i kabinen ved å kombinere helt ny bildekontrollteknologi og AI-basert emosjonell intelligens. Som en konsekvens vil R.E.A.D. muliggjøre kontinuerlig kommunikasjon mellom førere og kjøretøy gjennom det usnakkede språket «følelsesmessig følelse», og dermed gi en optimalisert menneskelig sans-orientert plass for førere i sanntid, sier Albert Biermann hos Kia.

Det høres altså komplisert ut, og er ganske så sikkert det også. Men resultatet blir altså at bilen skal sørge for at vi er lettere til sinns når vi når endestasjonen. Den skal altså spille på våre følelser.

Den korte snutten under viser litt hvordan Kia ser for seg dette.

Følg bil24 på Facebook

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker