Annonse
Hjem Nyheter Denne 911 kommer med et svært spesielt krav

Denne 911 kommer med et svært spesielt krav

Lyst på en ganske unik Porsche 911 Turbo S som det kun skal lages 10 av? Vel, du kan kjøpe den, men da må du også kjøpe noe langt dyrere.

For å få tak i denne meget spesielle Porsche 911 Turbo S, en superpotent bil med 650 hk, må du nemlig kjøpe et jetfly. Jepp.

Mer bestemt må du kjøpe en spesiell Embraer Phenom 300E kalt «Duet», for denne er den ene halvdelen av en duo med 911 Turbo S. Duetten kommer kun i 10 eksemplarer.

Porsche og privatjet-produsenten Embraer har altså gått sammen om å lage 10 par som har fått de samme utvendig fargene og logoene, og som retter seg mot den samme kundegruppen ‒ de med usedvanlig god råd.

Porsche tar seriøst på sin del av jobben, og håndbygger faktisk interiøret til alle de 10 eksemplarene de skal lage. Målet er at de som sitter i en Embraer Phenom 300E også skal kjenne seg igjen i bilen, og tyskerne har selvsagt brukt det meste av eksklusive materialer som Alcantara og karbon på jobben.

Saken fortsetter under Annonsen

Fargene det går på innvendig er svart, blått og rødt, og i tillegg til mange spesielle detaljer biter vi oss merke i et ganske kult et. Nederst på dørkarmen har de nemlig skrevet «No step», en klar henvisning til fly-vingene som ofte har en slik advarsel.

En annen kul henvisning til flyet er at registreringsnummeret for flyet vises på bakvingen og på begge sidene av nøkkelen, og når dørene åpnes vises også duettlogoen på bakken.

Duett-bilen byr også på flere spesielle utvendige ting, for Porsche har for første gang kombinert glans og satengglans. Nedre halvdel er en metallicfarge i grå kalt Jet, mens hovedfargen er en metallicfarge i sølv kalt Platinum. Jet og Platinum der altså, akkurat som flyene til Embraer.

Felgene følger selvsagt opp dette, og disse eksklusive laserlagde har fått platinumfargen i kombinasjon med Speed Blue-fargen vi også finner på utsiden og innsiden. Det er også en rekke andre utvendige elementer som skiller duobilen fra den originale 911 Turbo S, som for eksempel kromlakkerte luftinntak og striper.

Som jetflyene er også de 10 spesielle 911 Turbo S-bilene lakkert for hånd, for såpass bør det jo være for en supereksklusiv Porsche-bil.

Og ja, selvfølgelig får du spesiallagde bager med på kjøpet. For du skal tross alt bruke denne 911 til flyplassen, hvor et matchende Embraer Phenom 300E står og venter.

Denne er ifølge produsenten verdens raskeste og lengst-rekkende singelpilot business-jet, og de 10 spesialversjonene nikker selvsagt også tilbake til 911.

Cockpit-setene har for eksempel den samme stilen som de man finner i 911 Turbo S, og det er også diverse logoer og designelementer som viser at den er en del av en duo.

Embraer Phenom 300E er verdens mest populære business-jet i den lette kategorien, og kan fly i 0,8 mach (980 km/t) med en cruisehastighet på formidable 859 km/t. Rekkevidden er opplyst til 3.723 kilometer med fem passasjerer, så du bør komme deg greit til stort sett alle europeiske destinasjoner uten mellomlanding.

Og til flyplassen kommer du deg jo i en matchende Porsche 911 Turbo S.

Slik ser det ut når Porsche og Embraer slår et slag for det nye samarbeidet, og ikke gå glipp av bildene av bilen og flyet litt etter videoen.

Pris? En eller annen plass rundt 100 millioner kroner for flyet, og spesialversjonen koster nok en del mer.

Men da får du også en Porsche 911 Turbo S med på kjøpet.

Her er bilder av den unike duoen:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,850FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker