Annonse
Hjem Nyheter Den ultimate Vanquish S

Den ultimate Vanquish S

Aston Martin har ikke tenkt å la Vanquish S lide en langsom og ensom død. Nei, de har tenkt å avslutte med et pang.

Modellen Vanquish har en relativt lang historie. Allerede i 2001 kom den første versjonen som tok over stafettpinnen fra modellen Virage. Den første generasjonen ble produsert til 2007, og da hadde Vanquish S blitt introdusert i 2004.

I 2007 avsluttet de det hele med en versjon som het Vanquish S Ultimate, en modell i 50 eksemplarer med en spesiell svart utvendig designpakke. Det skal du lære om mer senere.

Andre generasjonen av Vanquish, som er den nåværende, så dagens lys i 2012. Denne gang tok den over for den smekre DBS.

Den toppløse Volante kom deretter året etter, før de oppgraderte med en åttetrinns girkasse i 2014.

Saken fortsetter under Annonsen

I fjor kom de med S-varianten hvor ingeniørene hadde kastet seg over V12’eren og presset ut 600 hester mot tidligere 573. De fiklet på både chassis og aerodynamikken, samt at de introdusert et nytt eksossystem som gjorde bilen enda mer akselerasjonsglad.

Men nå er det snart slutt. Aston Martin vil avslutte produksjonen av Vanquish S, men ikke uten å hylle modellen. Og du har sikkert skjønt hva de har tenkt til.

Nemlig en Vanquish S Ultimate-versjon, akkurat som de gjorde for ti år siden.

Denne gang har de satt grense på 175 biler, og selv om den kommer i den ultimate svartfargen tilbyr de også to andre farger nå. Ultimate kommer både som Coupe og Volante.

Under skallet er den ultimate versjonen lik den vi kjenner i dag. Altså med samme motor og girkasse, bremser og understell.

Nytt er at de kjører tre forskjellige temaer, både utvendig og innvending.

Den første er den svarte fargen som 2007-modellen introduserte. Og fargen kombinert med kobberbronse-elementer finner vi overalt, fra eksosstussen og bremsekaliper til vindusrammene og hjulene. Og de fortsetter stilen på innsiden, hvor man også finner «Ultimate» sydd inn i setene.

I tillegg har de brukt karbonfiber både på innsiden og utsiden, slik at bilen får et veldig særpreg.

Den neste fargen er en kombinasjon som Aston Martin kaller xenongrå kombinert med koboltblå grafikk, noe som jo vitterlig høres interessant ut. Vi har dog kun sett bilder av den svarte varianten.

Det tredje temaet er noe de kaller en kald hvitt-gull farge kombinert med bronse-grafikk, noe som jo utvilsomt også høres spennende ut.

Vanquish S Ultimate er som de fleste andre Aston Martin-modellene også ment for eksport utenfor England, så denne kommer også med rattet med «riktig» side.

Pris da? Drøyt tre millioner kroner i Tyskland.

Såpass må vi kunne forvente. For dette er tross alt den ultimate Vanquish S.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,884FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker