Annonse
Hjem Nyheter Den ultimate toppløse bilen

Den ultimate toppløse bilen

Bentley viser fram tredje generasjon av Continental GT Convertible, en elegant og lynrask Grand Tourer uten tak. Se bilder og video.

‒ Eleganse er en underdrivelse av det som tvinger deg til å se; en fortreffelig ingeniørkunst som du tar for gitt ‒ den ekstraordinære bredden av kombinasjoner som kommer med den nye Continental GT Convertible er unik og tilbys kun av vårt edle britiske merke.

De store ordene tilhører administrerende direktør Adrian Hallmark i Bentley, og er myntet på den nye Continental GT Convertible.

‒ Vi har bygd luksuriøse Grand Tourers siden selskapet ble grunnlagt i 1919, og når vi nærmer oss vårt 100. år kommer Continental GT Convertible til i et høyt anerkjent utvalg ‒ uten tvil den sterkeste og mest teknologisk avanserte porteføljen av produkter verden noensinne har sett fra et luksusmerke, legger han til.

Saken fortsetter under Annonsen

Han er åpenbart svært så stolt av den nye toppløse Continental GT, og ut fra spesifikasjonene og bildene har han god grunn til det.

Om vi kun ser på de rene tallene, noe vi jo elsker å gjøre, dukker det opp noen ganske så drøye tall. Vi må huske at dette er en tung luksuscruiser på nærmere 3 tonn som er ment til å sluke mil på landeveien, men den oppfører seg som en lett sportsbil som legger det meste bak seg i lyskryssene.

Under panseret finner vi nemlig en diger 6,0-liter W12 koblet sammen med en dobbel-clutch 8-trinns girkasse, og det er voldsomme krefter tilgjengelig. Motoren yter 635 hestekrefter, og sender den takløse bilen opp til 100 km/t på pene 3,8 sekunder og en toppfart på solide 333 km/t. 0-160 km/t går for øvrig på 8,0 sekunder.

Det er kanskje greit å lure på hva som går av suppe med en slik motor, og Bentley opplyser om et forbruk på 1,24 liter per mil. Ikke ille om det stemmer.

Taket er nesten like rask som bilen. En helt ny Z-løsning sørger for at det fyker av i løpet av 19 sekunder, og kan legges ned i hastigheter helt opp i 50 km/t. Bilen går raskt fra en GT til en kabriolet ved kun å trykke på en knapp, og taket kan fås i sju forskjellige farger. Faktisk er det en drøss med farger å velge mellom både utvendig og innvendig, så du bør helst ikke lide av beslutningsvegring om du har tenkt å bestille en Continental GT Convertible.

Med taket nede trenger du ikke å bekymre deg over kald luft ‒ et nakkevarmesystem og oppvarmede seter, armlener og ratt sørger for å holde deg varm. Bentley sier at de også har tenkt på støy, og kommet opp med løsninger som gjør den stillere enn noen gang både med taket oppe og nede.

Bilen er rett og slett ganske så ny, og den er både stivere, lettere og har nye systemer som gjør at den biter seg enda mer fast i asfalten. De har til og med utstyrt den med en nytt 48-volts system som skal sørge for at den holder seg helt i ro når du sluker svingene på vei til stranden.

Bilen er ikke overraskende et kunstverk fra utsiden til innsiden, og det er aller meste av materialer kommer fra den øverste hylla. Den er også stappet full av ny teknologi og avanserte løsninger.

Sjekk selv i denne videoen:

Det er altså alskens teknologiske hjelpemidler og digitale løsninger inkludert en 12,3 berøringsskjerm, og lydanlegget er noe helt utenom det vanlige.

Som standard kommer den med 10 høytallere og 650 watt, men Bentley kan by på et par andre løsninger også. De tilbyr nemlig et eksklusivt Bang & Olufsen på 1.500 watt og med 16 høytallere, og om ikke det holder så er det også en løsning fra Naim på 2.200 watt og 18 høytallere. Dette systemet har aktive basselementer bygd inn i forsetene, så her kommer det til å dunke skikkelig. Og ja, du kan selvsagt spille musikk fra både Android og iPhone i den nye Continental GT Convertible

Den toppløse luksusbilen er 4,85 meter lang og 2,18 meter bred og har en akselavstand på 2,85 meter, så den er hakket større enn for eksempel den toppløse Mercedes SL som måler 4,63 meter.

Hva prisen på denne bil er ikke godt å si, men at du må et stykke over 2 millioner kroner her hjemme er ganske så sikkert. Men for de pengene kjører du altså den ultimate toppløse modellen.

Nemlig denne:

[ngg src=”galleries” ids=”33″ display=”basic_thumbnail”]

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker