Hjem / Nyheter / Den «glemte gruppen» får endelig netteknologi
Endelig får de som har bilene som arbeidsplass nettverksløsninger. (Alle foto: Ford)
Endelig får de som har bilene som arbeidsplass nettverksløsninger. (Alle foto: Ford)

Den «glemte gruppen» får endelig netteknologi

Er det noen som virkelig trenger nettilkobling i bilene er det sjåførene i nyttekjøretøy. Men de har vært «glemt» ‒ til nå.

Vi leser stadig om alle de kommende personbilene som skal utstyres med nettbasert teknologi som skal revolusjoner bilturen og hverdagen. Jepp, snart kan vi sjekke sosiale medier uten å måtte bruke dataen i mobilabonnementet.

Annonse

Men hva med de som virkelig trenger en slik teknologi, yrkessjåførene?

Der i gården har det vært ganske så stilt til nå, men ting er i ferd med å skje.

I Birmingham i England pågår det en nyttekjøretøymesse, og der er også Europas mest solgte nyttekjøretøysmerke Ford på plass. Og de har gode nyheter ‒ nemlig noe som kalles FordPass Connect ‒ innebygd modemteknologi og nettilgang.

I Norge blir nye Transit Connect det første nyttekjøretøyet som får denne teknologien, noe som skjer i august. Den andre bilen som blir utstyrt med denne teknologien i Europa blir Fiesta Sport Van.

‒ Nyttekjøretøy som kan «snakke sammen» åpner for mange nye muligheter til å gi kundene våre ekstra verdi. Det vi viser her i Birmingham er bare starten, påpeker toppsjefen for nyttekjøretøy i Ford Europa, Hans Schep.

Annonse

Teknologien åpner for en helt ny hverdag for sjåførene. Systemet gjør bilene om til mobile WiFi-hotspots med tilkobling for opptil 10 enheter. Sjåførene får blant annet hjelp til å velge de minst trafikkerte rutevalgene med løpende oppdateringer via Live Traffic med SYNC3-navigasjonssystemet, og det er tilkoblingsmuligheter for både Apple CarPlay og Android Auto.

FordPass Connect åpner også for en rekke praktiske funksjoner via en mobil-app, som blant annet låsefunksjon, lokalisering av kjøretøyet og muligheten til å sjekke kjøretøystatus som drivstoff- og oljenivå.

I Norge er Volkswagen det største merket innen nyttekjøretøy, mens Ford er det nest mest populære.

Ford hadde også flere nyheter på messen, og viste blant annet fram en ny versjon av Ranger, Ranger Wildtrak X.

Denne overtar stafettpinnen fra den forrige spesialversjon kalt Black Edition, og får blant annet «Performance Blue»-lakk, helsvart grill, takrails, stigtrinn og aluminiumsfelger. Og innvendig er det svart tema, men blant annet svarte skinnseter.

I tillegg viste Ford fram en plug-in hybrid-variant av Transit som skal inngå i et prøveprosjekt i samarbeid med London by som skal se på hvordan hybrid-nyttekjøretøy kan bidra til renere luft og samtidig bidra til økt produktivitet i et bymiljø.

Det samarbeidet inkluderer også et digitalt konsept som skal hjelpe samarbeidspartnere med å levere varer og tjenester i byen. Tjenesten skal koordinere bruken av varebiler, sykkelbud og gående bud for mest mulig effektivt å kunne levere en pakke helt frem til døra.

Nyttekjøretøyene har kanskje vært «glemt» når det gjelder den teknologiske utviklingen, men nå er det nye tider også der.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

ID. kommer på veiene i 2020, og er den første av mange elbiler fra Volkswagen. (Foto: VW)

Skal bygge 15 millioner elbiler

Volkswagen gjør om sine planer, og den første bølgen av elbiler skal nå telle hele …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *