Annonse
HjemNyheterDe beste vinterdekkene

De beste vinterdekkene

16 vinterdekk har gått gjennom omfattende tester, og det var en klar vinner blant de piggfrie.

Like sikkert som at det blir vår og høst gjennomfører NAF-bladet Motor sammen med det svenske magasinet Vi Bilägare omfattende tester av dekk, og nå har tiden kommet til vinterdekkene.

Testen omfatter åtte piggfrie vinterdekk og åtte piggdekk, og på et punkt skiller ikke årets dekk seg ut fra tidligere tester.

‒ Årets vinterdekktest bekrefter den evige sannheten, nemlig at ingen dekk kan være best på alt, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

‒ Underlaget du kjører på i det daglige bør være viktigste faktor for ditt dekkvalg, understreker han.

Saken fortsetter under Annonsen

Testdekkene hadde dimensjonen 205/60 R16, og ble testet på snø og is samt tørr og våt asfalt.

‒ For å finne dekk som passer for din kjøring, er det viktig å se på resultatene for det underlaget du stort sett kjører på. Det er ikke gitt at dekkene som passer ditt behov er testvinneren, sier Sødal.

Vi er altså på full fart inn i vinteren, og det er på tide å bytte over til riktig skotøy. Det absolutte minstekravet for mønsterdybden til vinterdekkene er 3 millimeter, men NAF anbefaler at du bytter når det er 4 millimeter igjen.

‒ Det er smart å måle mønsterdybden i dekkene i god tid før hjulskiftet må gjøres. Har dekkene 4 millimeter mønsterdybde, kjøp nye. Det er en billig livsforsikring, lyder oppfordringen fra Sødal.

Ok, så var det testresultatene.

Testene var delt opp i 13 forskjellige kategorier, hvor hvert av dekkene fikk poeng etter en gitt skala.

Det var mulig å score 100 poeng totalt, men ingen av dekkene var som Sødal sier perfekt til alt. Men det var noen som skilte seg ut, og spranget fra de beste til de dårligste var også ganske så stort.

Blant de piggfrie vinterdekkene var det en klar vinner, nemlig fjorårs klare ener Continental VikingContact 7. Dette dekket har dermed vunnet testen tre ganger.  

‒ Vårt mål er å levere de beste dekkene på markedet, og det har vi nok en gang fått bekreftet at vi gjør i høstens vinterdekktester, sier produktsjef i Continental Dekk Norge, Knut Knudsen, som altså har all grunn til å være stolt.

Continental kunne nok en gang spinne seg til seier, slik som denne sportsbilen som ikke var med på testen gjør. (Foto: Continental)

Dekket fikk toppscore i seks av de 13 kategoriene, og endte opp med massive 88 poeng ‒ mest av samtlige 16 dekk som ble testet.

For de piggfrie vinterdekkene var spranget ganske stort ned til nummer to, Nokian Hakkapeliitta R3 med sine 80 poeng. Dette dekket fikk toppscore i tre kategorier.

Det var også to dekk som fulgte rett bak med 79 poeng, Goodyear Ultra Grip Ice2 og Pirelli IceZero Fr.

Blant piggdekkene ble det litt jevnere, selv om det var en ganske klar vinner der også.

I år ble det Michelin X-Ice North 4, som forbedret scoren fra fjorårets 80 poeng til hele 87 poeng nå. Testvinneren fikk toppscore i hele åtte kategorier, men var snodig nok dårligst blant alle under vannplaning.

Continental IceContact3 og Nokian Hakkapeliitta 9 delte 2. plassen blant piggdekkene med 84 poeng, og disse tre dekkene skilte seg noe ut i positiv forstand.

Her er testresultatene, og ta gjerne en kikk innom Motors vinterdekktestside for å se hvilke dekk som passer best til akkurat ditt kjøremønster.

Piggfrie vinterdekk:

 • 88 poeng – Continental VikingContact 7
 • 80 poeng – Nokian Hakkapeliitta R3
 • 79 poeng – Goodyear Ultra Grip Ice2
 • 79 poeng – Pirelli IceZero Fr
 • 71 poeng – Nexen Winguard Ice Plus WH43
 • 70 poeng – Michelin X-Ice Snow
 • 64 poeng – Bridgestone Blizzak Ice
 • 54 poeng – Firemax/Nereus FM805+/NS805+

Piggdekk:

 • 87 poeng – Michelin X-Ice North 4
 • 84 poeng – Continental IceContact3
 • 84 poeng – Nokian Hakkapeliitta 9
 • 73 poeng – Hankook I*Pike RS2
 • 67 poeng – Pirelli Ice Zero 2
 • 64 poeng – Nordman 7
 • 60 poeng – Toyo Observe Ice-Freezer
 • 52 poeng – GT Radial IcePro 3

Les også:

Forrige artikkelSlik er Opels nye front
Neste artikkelDette er en Lexus

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse