Annonse
Hjem Elbiler Da Vinci ‒ et elektrisk kunstverk

Da Vinci ‒ et elektrisk kunstverk

Leonardo Da Vinci var et geni, og med malerpenselen i hånda laget han noen av de største kunstverkene verden har sett. Så hva med elbilen Da Vinci?

2. mai er det 500 år siden en av de smarteste folkene som har vandret på denne kloden forlot oss. Da Vinci er best kjent for sine kunstverk som Mona Lisa, men forsket også på uendelig mange andre ting ‒ som for eksempel flymaskiner!

Italdesign har selvsagt fått med seg dette store jubileet som er på gang, og kommer nå med den ultimate hyllesten til geniet ‒ et mesterverk av en elbil.

Selskapet er ikke av de mest kjente, men er eid av Lamborghini (som er eid av Audi, som igjen er eid av Volkswagen AG, som på sin side er eid av Porsche SE, puh!) og hjelper diverse merker med å designe spesialmodeller.

Men de sysler også litt med sine egne biler, og noe sjeldne ganger viser de fram noe de selv står bak.

Saken fortsetter under Annonsen

Som nå.

Et elektrisk GT-konsept som de like godt har døpt Da Vinci.

Dette er altså en Gran Turismo som er (eller kan være, mer litt senere) 100 prosent elektrisk, og har sportslige linjer kombinert med et elegant design som ikke står tilbake for noe.

For bare sjekk dette:

Dette er en stor bil som er 4,98 meter lang og 2,12 meter bred, og har en akselavstand på formidable 2,90 meter og en bakkeklaring på 119 mm.

Den er inspirert av naturen, noe også Da Vinci var. Kurvene kunne vært malt av kunstneren selv, og de har på en smart måte unngått at den ser ut som en bolet muskelbil.

Her er det altså harmoniske linjer som gjelder.

‒ Vi ønsket å hylle til Leonardo’s geni ved å symbolisk dedikere dette kjøretøyet til ham, forklarer Filippo Perini, innovasjonsdesignsjef.

‒ Leonardo var en ingeniør før noen visste hva det var, en eklektisk personlighet som interesserte seg fra maleri til skulptur, arkitektur, grafisk design og eksperimentering. Hans eklektiske tilnærming er en sterk inspirasjon for vårt daglige arbeid.

Sa vi at den har måkevinger?

På innsiden er Da Vinci ultramoderne med de samme vakre linjene som på utsiden, og de har kombinert eksklusive detaljer og materialer med ny og moderne teknologi.

Det er tre skjermer, en som erstatter instrumentpanelet, en foran passasjeren og en i midten.

Som sagt er dette et konsept, og selskapet drømmer ikke selv om et globalt herredømme med Da Vinci. De vil kun hedre geniet.

Men, de er også raske med å påpeke at bilen er designet på en måte som gjør at man med «noen justeringer enkelt kan overføre det til serieproduksjon og den familiære følelsen til flere merker».

Den skal altså passe på diverse plattformer, og byr også på løsninger som elmotorer foran og bak, og batterier pakket godt ned i gulvet.

Og med diverse plattformer mener vi virkelig det.

For konseptbilen som blir vist fram under det pågående Genève Motor Show er faktisk en fossilbil med en 4.0-liters V8 under panseret, så her har de laget en bil som kan gjøres om til det aller meste uten store endringer.

Slike smarte løsninger ville nok også Da Vinci selv ha likt.

Og linjene ville han nok også nikket godkjennende til.

Da Vinci er virkelig en bil i Da Vincis ånd.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Rett og slett vakker

Dette er en vakker bil. En svært vakker. (Alle foto: Lamborghini)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,716FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker