Annonse
HjemNyheterD-Type kommer i ny produksjon

D-Type kommer i ny produksjon

Jaguar fullfører nå jobben som stanset opp for 62 år siden, og bygger de 25 manglende D-Type-modellene.

Jaguar E-Type er kanskje kjent som en av de aller vakreste bilene som noen gang er laget, men D-Type er en av de mest legendariske racingbiler gjennom historien.

Bilen som rett og slett kan minne om en rakett med en haifinne tok motorsporten med storm da den kom i 1954, og var da også en rakett på banen.

Den leverte varene fra første dag, og blant en mengde legendariske seire er det rekken med triumfer på Le Mans som skinner mest. D-Type vant det legendariske 24-timersløpet i 1955, 1956 og 1957 ‒ en suveren trippel. Den britiske produsenten måtte faktisk vente helt til 1988 før den neste seieren kom, da med en Jaguar XJR-9LM.

Jaguar hadde i gamle dager en stygg uvane. De sluttet nemlig å produsere modeller før de hadde nådd antall planlagte biler. Det prøver avdelingen Jaguar Land Rover Classic å rette på.

Saken fortsetter under Annonsen

Tidligere har de produserte de ni manglende eksemplarene av XKSS, arvtakeren til D-Type, og de seks manglende eksemplarer av den legendariske E-Type i lettvektsform.

Planen tilbake i 1955 var å lage 100 D-Type, men de endte altså på 75. Med de 25 nye men akk så gamle bilene som nå produseres kan de dermed krysse den jobben av listen ‒ etter en «ørliten» pause på 62 år.

Jaguars klassiske avdeling vil selvsagt håndbygge bilene, og de får eksakt de samme spesifikasjonene som i gamle dager.

De følger nemlig de gamle tegningene til punkt og prikke, slik at de nye blir helt autentiske.

‒ Alle 25 vil være perfekte, helt ned til den minste detaljen, lover Kev Riches hos Jaguar Classic.

Og det tror vi selvsagt på.

Kundene, de få som er heldig nok, kan faktisk velge mellom to versjoner. En 1955 kortneseversjon eller en 1956 langneseversjon.

Her er et klipp som viser de gamle og de nye D-Type:

Vi snakket om at Jaguars klassiske avdeling også har bygget andre ikoniske modeller. Men de har også bygget om «verdens vakreste», altså E-Type, til en moderne nullutslippsbil. Les om det i en av lenkene under.

Men først må vi selvsagt se på flere bilder av den nye, gamle D-Type. Så her er dem:

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse