Annonse
HjemNyheterCupra, et helt nytt bilmerke

Cupra, et helt nytt bilmerke

Cupra er en gammel modellbenevnelse, men et splitter nytt bilmerke. Ja, det er forvirrende. Men ganske enkelt også.

For vi har sett det mange ganger før; bilmodeller som plutselig blir eget merke. Det mest framtredende i Norge er nok Lexus som skilte seg fra Toyota og DS som ikke ville være i modellfamilien til Citroën.

Det foreløpige siste eksemplet på modeller som vokser ut av merket er det nye luksusmerket Genesis, som tidligere hørte inn under Hyundai-modellene.

Og nå skjer det igjen.

Denne gang er det spanske Seat som er eid av Volkswagen-gruppen som går til dette skrittet. De gjør det riktignok ikke med en ren modell, men med en modellbenevnelse.

Saken fortsetter under Annonsen

Akkurat som Audi har sine RS-varianter av nåværende modeller, BMW har sine M-varianter og BMW har sine AMG-varianter har Seat sine Cupra-varianter.

Dette er litt sterkere biler av de originale Leon, og de sportslige variantene er blant annet utstyrt med en motor på 300 hestekrefter.

Slik som denne Seat Leon Cupra R:

Seat har så tro på Cupra som en egen merkevare at de nå skiller den ut fra resten av serien som består av åtte forskjellige modeller.

Spanjolene sier at det er på tide at «hans sjel, hans DNA kommer til syne, og la han kjenne sin egen identitet ved å bli sitt eget merke».

Cupra har allerede fått sin egen logo, og har du først forstilt deg at det ser ut som en kvinne som krysser beina så klarer du ikke å slå det fra deg. Men neida, det er nok ikke det designerne har tenkt på. Det  har noe med stil og skjønnhet å gjøre, og hvordan de kommer sammen. Så det er nok bare vi som er skrudd i hodet.

Her har du den:

Den aller første Cupra kom tilbake i 1996, da Seat vant lagmesterskapet i den nest største klassen i rally-VM med en Ibiza. De feiret seieren med å lansere en Seat Ibiza Cupra.

Navnet Cupra er for øvrig sammensatt av ordene Cup Racing, og er altså ikke et eget spansk ord eller område.

Den nye Cupra vil debutere 22. februar, og vil bli vist fram under Genève Motor Show.

Se video helt øverst hvordan Seat lanserer det nye merket.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse