Annonse
Hjem Nyheter Corolla returnerer med stil

Corolla returnerer med stil

Toyota Corolla gjør som kjent comeback i Europa, og frister blant annet med en spesiallaget stasjonsvogn med stor innvending plass.

Når bilprodusenter skal bygge en ny modell gjør de dette via forskjellige plattformer. Dette er en slags mal som bestemmer hvor stor bilen kan være, hvor lang akselavstanden er, hvilke drivlinjer som kan brukes og lignende ting. Dette er altså plattformen, og deretter blir bilen designet videre slik at de får sitt særpreg og egne løsninger.

Toyota har en slik kalt Toyota New Global Architecture (TNGA), og den blir stadig videreutviklet og får noen bokstaver bak som viser eksakt hvilken det er.

Den kommende Corolla Touring Sports er bygd på TNGA GA-C-plattformen, og denne moderne «malen» har flere fordeler. Den passer til nye hybridmotorer, og den gir lang akselavstand. Mer om det litt lenger ned.

Corolla Touring Sports blir en av tre modeller tilgjengelig når modellen returnerer til Europa neste år (de andre er 5-dørs kombi og en 4-dørs sedan), og stasjonsvognen som er utformet på det nylig åpnede designsenteret til Toyota i belgiske Zaventem skal kun selges i Europa. Jepp, vi får en spesialmodell.

Saken fortsetter under Annonsen

Nye Corolla Touring Sports er en linjelekker bil. (Foto: Toyota)
Nye Corolla Touring Sports er en linjelekker bil. (Foto: Toyota)

Og nettopp designet har de åpenbart jobbet veldig mye og bra med, for Touring Sports er helt klart en stilfull bil med en karakter av «shooting brake»-modeller. Den sportslige profilen kommer godt til med et fallende tak og skarpe linjer som går motsatt vei rundt hele bilen som også har et lavt tyngdepunkt.

Toyota opplyser også at modellen som den eneste i klassen også fire valgfrie to-tone farger, og karosserifargen er kombinert med en svart finish på tak- og dørstolpene og omrammingen av den nedre grillen.

Den ser altså sprek og moderne ut, men er den det?

Absolutt.

Toyota har som ventet skrotet diesel-alternativet, og Corolla Touring Sports kommer med tre motorvarianter hvorav to har hybridteknologi. Grunnmotoren er en 1,2-liters turbomotor på 116 hestekrefter, mens hybridalternativene er en 1,8 liter med 122 hestekrefter og en 2,0 liter på 180 hestekrefter.

Ifølge produsenten står hybriden på 1,8 liter for en «stille, intuitiv, responsiv og selvladende hybrid-teknologi med lave eierkostnader», og legger til at 2-literen også har de samme fordelene bare med litt mer komfort, stabilitet og kjøreglede.

Det er selvsagt mye ny teknologi i bilen, og vi kan nevne det Toyota kaller verdens første 3D-instrumenter, head up-display, JBL-lydanlegg, trådløs lading av mobiltelefon og Toyota Touch multimediasystem.

Så var det plassen da.

Den nye TNGA-plattformen gjør at stasjonsvognen ikke lenger kun er en variant av 5-dørs-modellen, men faktisk en egen bil. Og den innvendige plassen er da også svær. Toyota har klart og drøyd ut akselavstanden til hele 2.700 mm, noe som rydder plass for mye rom i baksetene. Fra for- til baksetene er avstanden oppgitt til 928 mm, men dette går også litt utover bagasjerommet. Det er på 598 liter, og selv om det fortsatt er god plass også bakerst er det for eksempel mindre enn stasjonsvognen til Volkswagen Golf som har et bagasjerom på 605 liter.

Hybridbatteriene er for øvrig plassert under baksetene.

De tre nye Corolla-modellene markerer altså gjensynet med Corolla i Europa, hvor de mer eller mindre har vært erstattet av Auris de siste årene. Les mer om det i en av lenkene under.

Toyota Corolla Touring Sports vises for første gang under Paris Motor Show i oktober.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,850FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker