HjemNyheterCommodore er ikke død

Commodore er ikke død

Du husker vel Opel Commodore, storebroren til Opel Rekord. Den forsvant på 1980-tallet, og døde ut. Eller gjorde den det?

I Australia finner vi en spesiell bilfabrikant, nemlig Holden. Dette GM-merket er ikke som andre fabrikanter. For det de normalt gjør er å klistre sin egen logo på andre bilmerker. Forvirret? Jo, la oss ta Opel Commodore fra 1970- og 1980-tallet. I Australia og New Zealand het bilen Holden Commodore, og var bygd på Opel’s versjon. Dagens modeller strekker seg fra Caprice (du husker den!), Astra til blant annet Malibu (Chevrolet).

Men da Opel pensjonerte Commodore i 1982 var Holden og Australia blitt litt for glad i den. Dermed fortsatte de å utvikle bilen, og 37 år etter den aller første kommer de nå med den sterkeste av de alle. Den har betegnelsen VFII, og er en skikkelig hissigpropp.

Holden har puttet en gedigen V8 på 6,2 liter i verstingversjonen, og den spytter ut 413 hestekrefter med et dreiemoment på 570Nm. Altså en skikkelig racer.

Vi har et ansvar om å holde denne ikoniske bilen relevant for australske bilister, og det er akkurat hva vi har gjort (med denne modellen), Dette er modellen våre kunder har etterspurt, sier Holdens styreleder Mark Bernhard.

Saken fortsetter under Annonsen

Comodore har blitt flittig brukt i motorsporten i Australia, og det er ingen tvil om at Holden bygger på dette med 2016-modellen.

Commodore VFII er sterk og redesignet, og den vil vekke følelser hos føreren og vise fram alle kjennetegn Commodore har blitt kjent for de siste årene. Commodore representerer 37 år med utvikling, gjennomføring og tekniske framskritt, og har gjort seg fortjent til sin plass som Holdens lengstlevende og mest suksessrike navn, sier Bernhard.

Så Commodore var ikke død. Faktisk har den aldri vært levende enn den kommer til å bli i 2016.

Forrige artikkelDe vakreste
Neste artikkelHvilken modell er din Corevette?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse