Annonse
Hjem Nyheter Bygger en «gull-Porsche»

Bygger en «gull-Porsche»

Porsche vil gjerne feire seg selv når de runder 70 år, og gjør det med en lage en klassisk Porsche vi aldri har sett maken til.

Å runde 70 år er selvsagt en svær greie, og Porsche absolutt ingen planer om å la det passere uten pomp og pakt. Faktisk drar de ting lenger enn de aller fleste.

De har nemlig et prosjekt gående som de kaller «The Classic Project Gold», og visjonen for gullprosjektet er å lage en klassisk bil verden aldri har sett. Det er stort sett det vi vet så langt.

For Porsche skal pirre, eller muligens pine, oss de neste ukene, hvor de slipper en video i uka rundt gullprosjektet.

Den første videoen heter «the vision», og er 43 sekunder lang. Den viser en tegning av bilen, og et skall som til slutt skal bli gullbilen.

Saken fortsetter under Annonsen

Her er videoen:

Som vi ser ligner det veldig på en 911. Eller mer eksakt, det er en 911.

Hva slags skapning dette til slutt blir er ikke spå godt å si, men at den får trekk fra tidligere modeller avslører iallfall tegningene (og bilene som er parkert rundt omkring på videoen).

Det er altså den klassiske avdelingen til Porsche som bygger bilen, og produsenten selv vil totalt komme med fem videoer før de avslører det endelige resultatet.

Den første er altså visjonen som skal forklare hva dette egentlig er, så følger avgrensingen hvor målene og designet settes sammen, håndverket med søm og sting, belegget som bilen får og til slutt ekteskapet hvor de parrer motor og elektrisitet.

Men det er enda tre videoer til etter dette.

Deretter vil de vise bilen for pressen 24. august, før det er verdenspremiere i USA 27. september. Til slutt skal de auksjonere bilen bort under en stor Porsche-auksjon i Atlanta i USA 27. oktober, så denne kan faktisk bli din.

For å få et ørlite overblikk over klassiske Porsche-modeller er det kanskje greit å ta en titt på videoen under. Den er selvsagt 9:11 minutter lang, og har muligens inspirert folkene på den klassiske avdelingen som tegner gullmodellen.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,060FansLik
38FølgereFølg
72FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker