Annonse
Hjem Nyheter Buddy utvikler selvkjørende kjøretøy for Posten

Buddy utvikler selvkjørende kjøretøy for Posten

Buddy Mobility skal utvikle teknologi for det som må være et av verdens mest saktegående selvkjørende kjøretøy.

Vi skriver ofte om biler som går i over 300 km/t, og som har vanvittige med krefter under panseret.

Slik er det absolutt ikke med kjøretøyet som Posten skal utvikles sammen med Buddy Mobility. Du kjenner nok igjen navnet Buddy, og produsenten har da også eierandeler i mobilitetsselskapet som skal utvikle en autonom plattform for Posten.

Idéen til Posten er å utvikle selvkjørende brev- og pakkerobot. Og det er ganske så genialt om de får de til.

For den selvkjørende og saktegående roboten kan nemlig erstatte postkassen, og vil enkelt og greit frakte posten hjem til deg akkurat som «postmannen» ‒ men vil i motsetning til han eller henne gi deg beskjed når den kommer. Du kan til og med bestemme selv når du vil ha roboten på besøk, og den lystrer.

Saken fortsetter under Annonsen

Roboten vil returnere til postterminalen om kvelden, og fylles opp med brev og pakker om natten. Deretter er det på’an igjen neste dag. En slik robot vil kunne håndtere 100 husstander.

‒ Brev- og pakkeroboten får avansert styring og sensorikk. Den skal kjøre i kun 6 km/t, som betyr at det er liten risiko for omgivelsene. Det øker også sannsynligheten for at vi raskere kan ta roboten i bruk, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Dette er altså et autonomt kjøretøy med lignende teknologi som framtidens selvkjørende biler ender opp med.

‒ Til en viss grad er vi avhengig av teknologiutviklingen hos de store kjøretøyprodusentene. Samtidig ønsker vi også å stimulere markedet til å utvikle mer nisjepregede løsninger, noe innovasjonskontrakten med Buddy Mobility er et eksempel på, sier Wille.

Det er altså Buddy Mobility som skal stå for utviklingen av den selvkjørende plattformen. De er delvis eid av Buddy Electric, og består av et konsortium av norske og internasjonale leverandører og investorer som utvikler ulike løsninger basert på autonom teknologi.

De retter mye fokus på løsninger rundt selvkjørende små elbiler, men skal nå altså utvikle en plattform for en brev- og pakkerobot.

Selskapet ledes av investor Tharald Nustad, mens Per Ivar Selvaag er ansvarlig for utvikling. Selvaag har jobbet i internasjonal bilindustri i en årrekke.

‒ Vi tror det finnes et betydelig potensial i autonom teknologi og synes det er spennende at en så stor aktør som Posten lener seg fram og bidrar til utvikling og anvendelse av slike løsninger. Potensielt kan dette brøyte vei også for en internasjonal satsing, fordi brev- og pakkeleveranser har mange likhetstrekk rundt i verden, sier Per Ivar Selvaag.

Planen til Posten er ikke noen ville framtidsgreier, og de vil allerede under den kommende Arendalsuka vise fram en prototype av roboten.

Deretter, om alt går etter planen, skal en konsept-robot testet i et boligstrøk i Kongsberg mot slutten av året.

Så får framtiden vise om roboten er like høflig som den lokale postmannen og sier hei til deg.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker