Annonse
HjemNyheterBMW Z4 kommer i år

BMW Z4 kommer i år

BMW har endelig kommet seg til sluttfasen i testingen av den nye Z4, og det bekreftes nå at den kommer senere i år.

Det er to sannheter rundt produksjon av en ny bil eller en ny modellgenerasjon. Det tar tid, og det er umulig å holde de «skjult».

Begge disse boksene haker også nye Z4 ut. Allerede i august i fjor «avslørte» BMW den nye Z4 i form av en video publisert på Youtube, som du kan se litt lenger ned. Tyskerne har altså bygget den tredje generasjonen av Z4 i flere år allerede, men den har latt vente på seg.

Nå skjer det imidlertid ting.

Og som vi allerede så ut av konseptmodellen som ble vist fram på Youtube, BMW har ingen planer om å forandre på oppskriften som gir en klassisk roadster ‒ langt panser, korte overheng, lavt tyngdepunkt og kabriolet-tak i stoff. En oppskrift de har fulgt med blant andre BMW 328 Mille Miglia, BMW 507 og BMW Z8.

Saken fortsetter under Annonsen

– Den nye generasjonen av BMW Z4 fører selvsagt denne arven videre. Samtidig kommer modellen med ny teknikk og en ekstra dose kjøreglede for full frihet på fire hjul og vind i håret, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

På bildene som er offentliggjort ser vi at bilen har fått kamuflasjedesign, og det er ikke så enkelt å så de eksakte linjene. Men det er likevel mulig å se at modellen har fått et skarpere uttrykk, og som har linjer som nærmest flyter rundt bilen.

Bildene finner du nederst, men her er konseptmodellen av Z4 helt uten kamuflasje. Tradisjonelt får produksjonsbilene litt mer avrundet kanter enn konseptmodellene, noe som også ser ut til å skje med Z4.

BMW vil ikke avsløre veldig mye rundt den nye Z4, men opplyser at en av modellene som testes for fullt er toppmodellen M40i.

Denne får en helt ny og kraftfull rekkesekser bensinmotor, et sportsunderstell med elektronisk styrte dempere, en helt nyutviklet frontaksel og en elektronisk sperre i differensialen på bakakselen.

«I typisk BMW-manér er målet selvsagt å være den mest kjøreglade roadsteren i segmentet», heter det fra tyskerne.

Z4 tok over for Z3 tilbake i 2002, og i 2009 kom andre generasjonen som de avsluttet produksjonen av i 2016. Men det gravla altså ikke Z4, men lot den bare hvile litt før den nye generasjonen med et helt nytt designuttrykk kommer senere i år.

Og det er kanskje ikke rart at ting tar litt tid hos BMW.

For de har det svært travelt, og det kommer mange nye biler i tiden framover.

Den helt nye BMW X4 kommer i sommer, og får selskap av nye BMW M3 CS. I samme kvartal får også nye BMW M2 Competition og nye BMW M5 Competition norsk asfalt under hjulene.

Ikke lenge etter kommer den helt nye generasjon av sportsbilen BMW 8-serie, og den nye generasjonen av SUV-modellen BMW X5.

Men rosinen i pølsa er kanskje den kommende iNext, en ny helelektrisk satsing fra BMW. BMW har bekreftet at en studieversjon av den vil dukke opp i 2018.

– BMW Group er nå godt i gang med sin største modelloffensiv noensinne, og året 2018 vitner om en bred satsning i en rekke segmenter, sier Marius Tegneby.

Her er flere bilder av BMW Z4:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse